Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije ustupiće hotel Beograd u Bečićima na raspolaganje budvanskoj opštini kao privremeni karantin za taj grad.

Ovo je saopšteno iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

U saopštenju se navodi da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo tu odluku na predlog Skupštine Opštine Budva i predsednika budvanske Opštine Marka Carevića, a to je podržala Ambasada Srbije u Crnoj Gori i ambasador Vladimir Božović.

Kako je saopšteno, Srbija je, na molbu Vlade Crne Gore, uz posredovanje Ambasade i na Vučićev predlog, odlučila da svojim avionom preveze i humanitarnu pomoć Kine Crnoj Gori.

- Ovo je primer istinskog bratskog i prijateljskog odnosa Srbije prema Crnoj Gori, kaže se u saopštenju. Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore pokazalo je spremnost da se avionima Montenegroerlajnza prevezu i državljani Srbije iz gradova i destinacija Evrope gdje oni preuzimaju svoje državljane. Vreme je da sve naše razlike stavimo po strani i da se zajednički i još snažnije borimo protiv zajedničkog opasnog naprijatelja, naglasio je ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović u saopštenju.