GLAVNI specijalni tužilac Milivoje Katnić demantovao je tvrdnje šefa cetinjske policije Igora Popovića da su nedavna ubistva Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića posledica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, ističući da ubijeni nisu važili za bezbednosno interesantne osobe, a kamoli da su bili članovi organizovanih kriminalnih grupa.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, član kriminalne organizacije nije bio ni Novljanin Šćepan Roganović, koji je, kako je navedeno, ubijen iz osvete.

- Kriminalnu grupu, koja je ubila Roganovića, organizovao je Krsto Vujić, a kao članovi su pored zasada jedinog uhapšenog Miloša Đuričković, označeni još M. B., po nadimku Smit, koji je, prema dokazima, 13. februara ispalio smrtonosne hice. Na spisku osumnjičenih su i srpski državljani M. V. i V. B., koji su iz štek-stana pratili Roganovićevo kretanje - rekao je specijalni tužilac Veljko Rutović, koji rukovodi ovom istragom.


PROČITAJTE JOŠ - Šćepan Roganović je pokušao RANjEN DA POBEGNE, ubica ga OVERIO sa DEVET hitaca, pa ZAPALIO MOTOR: Nova saznanja istrage o zločinu u Herceg Novom, pronađeno oružje?


Njegov kolega specijalni tužilac Saša Čađenović potvrdio je da su, zasada, zbog učešća u pokušaju ubistva Igora Krstovića uhapšene dve osobe.

- Istraga se sprovodi protiv D. B. i V. S. Prikupljeni dokazi ukazuju da su ova dvojica kao pripadnici kriminalne organizacije učestvovali u izvršenju krivičnog dela na štetu Krstovića. Oni su obećali pomoć neposrednim učiniocima, odnosno da će ukloniti tragove. To su i učinili, spalili su vozilo kojim je krivično delo izvršeno - kazao je Čađenović.