Zakolji četnika, iskopaj mu oči: Novi ustaški grafit na ulicama Splita

Tanjug

utorak, 03. 03. 2020. u 19:44

Закољи четника, ископај му очи: Нови усташки графит на улицама Сплита

Foto FB/dalmatinskiportal.hr

Na zidu na Pujankama u Splitu je osvanula, kako navodi "Dalmatinski portal", degutantna poruka kojom se nastavlja govor mržnje na splitskim ulicama

Na zidu na Pujankama u Splitu je osvanula, kako navodi "Dalmatinski portal", degutantna poruka kojom se nastavlja govor mržnje na splitskim ulicama.

"Zakolji četnika i izvadi mu oči jer na Pujankama to nije zločin", stoji na zidu uz ustaški simbol iznad natpisa.

Kako se navodi na ovom portalu, splitski komunalci su ubrzo nakon njihovog teksta reagovali i prekrečili grafit.

Kako je rečeno za ovaj portal, gradska vlast neće tolerisati govor mržnje i natpisi poput ovih će i dalje biti prioritet.

Komentari (8)

Trig

04.03.2020. 14:55

@Radnik - За почетак, научи барем да пишеш. О било чему озбиљнијем расправљати са тобом очигледно је потпуно исто као и расправљати са саксијом мушкатле.

Radnik

06.03.2020. 14:43

@Radnik - Ma šta mi reče? Nema rasprave oko činjenica koje kažu da su brojne četničke jedinice imale ugovoreno primirje i saradnju sa vlastima NDH i čak primale određenu novčanu i materijalnu pomoć. Splitom su tokom rata krstarile četničke patrole, a Draža Mihailović je imao stalnu vezu sa Vlatkom Mačekom, dok je u par navrata slao delegacije kod Pavelića. Da ne pričamo o zajedničkim akcijama protiv partizana, pa na kraju zajedničkoj bežaniji ka Blajburgu. Posle rata, imali su isti cilj, srušiti SFRJ.