MLADIĆ koji je primljen u zagrebačku bolnicu ”Dr. Fran Mihaljević” ima korona virus, ali je njegovo zdravstveno stanje dobro.

”Nije težak slučaj, dobro se oporavlja i u karantinu je”, potvrđeno je ”Novostima” u Zagrebu.

Pročitajte još - Doktor Nestorović: Korona virus sigurno stiže u Srbiju, deca i žene ređe obolevaju

Mladić je boravio u Milanu i nakon povratka u Hrvatsku osećao se loše i zatražio lekarsku pomoć. Nakon što se korona virus proširio po severnoj Italiji lekari su pacijenta hospitalizovali i rezutat testiranja je potvrdio da je zaražen.

”Sve je spremno da se virus dalje ne proširi”, kaže hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš. U svim većim hrvatskim gradovima su opremljeni posebni odeli koji bi trebali da prime obolele, ako ih bude u većem broju. Razmišlja se i o zatvaranju granica, pre svega sa Italijom.

NA UTAKMICI

Mladić iz Zagreba u Milanu je bio na fudbalskoj utakmici između Atalante i Valensije. Po povratku je u petak bio na poslu u velikoj tehnološkoj kompaniji, a prve znakove bolesti osetio je preko vikenda.

RAZBEŽALI SE

Mladić zaražen korona virusom radi u ”Erikson Nikoli Teski” i u petak je, bez obzira što je već osećao simptome bolesti, došao na radno mesto. Kada su u utoak zaposlene kolege saznale da je oboleo razbežali su se, a iz kompanije im je poručeno da sledeće dane mogu da rade iz kuće. Užurbano se traže svi koji su imali kontakt sa obolelim, a zagrebačke bolnice prepune su onih koji su prošlih dana bili u Italiji i žele da se testiraju na korona virus.