Potvrđen prvi slučaj korona virusa u Hrvatskoj

Novosti Online/ J. Kerbler

utorak, 25. 02. 2020. u 12:45

Потврђен први случај корона вируса у Хрватској

Foto Google Maps

Pacijent je nedavno boravio u Milanu

MLADIĆ koji je primljen u zagrebačku bolnicu ”Dr. Fran Mihaljević” ima korona virus, ali je njegovo zdravstveno stanje dobro.

”Nije težak slučaj, dobro se oporavlja i u karantinu je”, potvrđeno je ”Novostima” u Zagrebu.

Pročitajte još - Doktor Nestorović: Korona virus sigurno stiže u Srbiju, deca i žene ređe obolevaju

Mladić je boravio u Milanu i nakon povratka u Hrvatsku osećao se loše i zatražio lekarsku pomoć. Nakon što se korona virus proširio po severnoj Italiji lekari su pacijenta hospitalizovali i rezutat testiranja je potvrdio da je zaražen.

”Sve je spremno da se virus dalje ne proširi”, kaže hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš. U svim većim hrvatskim gradovima su opremljeni posebni odeli koji bi trebali da prime obolele, ako ih bude u većem broju. Razmišlja se i o zatvaranju granica, pre svega sa Italijom.

NA UTAKMICI

Mladić iz Zagreba u Milanu je bio na fudbalskoj utakmici između Atalante i Valensije. Po povratku je u petak bio na poslu u velikoj tehnološkoj kompaniji, a prve znakove bolesti osetio je preko vikenda.

RAZBEŽALI SE

Mladić zaražen korona virusom radi u ”Erikson Nikoli Teski” i u petak je, bez obzira što je već osećao simptome bolesti, došao na radno mesto. Kada su u utoak zaposlene kolege saznale da je oboleo razbežali su se, a iz kompanije im je poručeno da sledeće dane mogu da rade iz kuće. Užurbano se traže svi koji su imali kontakt sa obolelim, a zagrebačke bolnice prepune su onih koji su prošlih dana bili u Italiji i žele da se testiraju na korona virus.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Srecko

25.02.2020. 13:35

granicu sa hrvatskom zatvoriti pod hitno.ako udje virus kod nas pokosice podosta penzionerabez njihovih penzija petina drzave nema prihod

Infektivni Predator

25.02.2020. 13:51

Sreca njegova sto ne putuje kao ja, sa punim autobusom malene dece, koja su totalono neotporna na virusne predatore...

Žika

25.02.2020. 18:21

Drž te se braćo Hrvati!Ko jednom ode na točkovima,na točkićima ili gusenicama može i da se vrati!A ko ode sa korona virusom,taj se više ne vraća! Setimo se reči pesme Zabranjenog pušenja,Zenica Bluz:Iz KP doma vratiću se ja,ali hakija nikad neće sa bara,sa bara se niko ne vraća!!!Traktor(tenk) može i napred i nazad,a korona samo u ilovaču!!!