Novi incident u Crnoj Gori: Uhapšen advokat Srđan Lješković posle verbalnog sukoba sa policajcem van dužnosti

NovostiOnline/M. S.

13. 01. 2020. u 16:21

Нови инцидент у Црној Гори: Ухапшен адвокат Срђан Љешковић после вербалног сукоба са полицајцем ван дужности

Foto Depositphotos

Seriji skandala i incidenata koji ovih dana potresaju Crnu Goru pridodat je još jedan. U zgradi Osnovnog suda u Nikšiću, uhapšen je dvokat Srđan Lješković
Seriji skandala i incidenata koji ovih dana potresaju Crnu Goru pridodat je još jedan. U zgradi Osnovnog suda u Nikšiću, uhapšen je dvokat Srđan Lješković, rođeni Nikšićanin.

Lješković se popodne posle incidenta u sudu koji je imao sa jednim policajacem posle čega je uhapšen nije javljao na telefon, a izvori bliski njemu potvrdili su da je do incicenta došlo kada je advokata napao jedan pripadnik Uprave policije, koja ima drugo viđenje događaja.

- Nikšićka policija je danas lišila slobode S.Lj. (50) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 7 stav 2. Zakona o javnom redu i miru (drsko ponašanje). On je nakon završenog ročišta u Osnovnom sudu u Nikšiću vređao policijskog službenika D.Č. koji nije bio na dužnosti, a koji je stranka u postupku u kojem je S.Lj. advokat oštećenog Ž.Ž. iz Nikšića. S.Lj. će biti u zakonskom roku biti priveden uz Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Sudu za prekršaje, saopšteno je iz Uprave policije.

Više detalja biće poznato posle izlaska Lješkovića iz pritvora.

Lješković važi za jednog od poznatijih advokata u crnoj Gori. Prošlog leta u žižu javnosti je dospeo kada je preuzeo odbranu Beograđanke Sare Vidak, posle incidenta sa sudijom u zgradi Osnovnog suda u Kotoru.

Nedavno Lješković je branio vođu ‘’Varavara’’, navijača podgoričke Budućnosti, Aleksandra Čaku Ivanovića, koji je posle prebijanja na fudbalskoj utamici u Nikšiću imao fizički okršaj sa policijm, zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora.

Lješković je branilac samohrane majke iz Berana Jelene Krstić, čije je prebijanje izazvalo zgražavanje u crnogorskoj javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Ljuba

13.01.2020. 18:08

Nije udario policajca van dužnosti već običnog građanina ako nije na radnom mestu, dokle uzdizati službena lica?

Kum Milo

13.01.2020. 18:16

Ne može u Milovoj privatnoj državi (PRD-i), ma koliko si u pravu, da bilo šta kažeš ili uradiš ako to nije po volji Milovih podanika. Odmah dobiješ po nosu ili po džepu.

Bre

13.01.2020. 18:53

Znači, uskoro će hapsiti i zbog glasnog govora i pogrešnog pogleda i zbog promaje i zbog... Odvratno! Nacizam na delu.

Kosovc

13.01.2020. 19:29

Jel ste procerili odakle je Milovo poreklo? Jel on nije pravoskavbe vere 101%, Posto podvada i rusi pravoslavnu veru .da mi je videtiga kako se jrsti levom il desnom rukom?

Bonaparta

13.01.2020. 19:42

Ušla Milu voda u uši kao i njegovim pajtosima. Uplašili se da će fotelje da zamene Spužom. Za one koji ne znaju Spuž je crnogorski CZ.