Na putu Bački Gračac – Odžaci u subotu oko 23.30 poginuo je policajac Danijel Radaković (49). On je vozilom "BMW" udario u zaštitnu ogradu pre mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav i ispao iz automobila, zadobivši teške povrede glave i tela, od kojih je, uprkos naporima lekarske ekipe, preminuo na mestu udesa. Policijska stanica u Odžacima, u kojoj je Danijel radio skoro 30 godina, dobila je informaciju da je kod mosta sleteo u kanal automobil pančevačkih registarskih tablica. Kolege nisu ni slutile da je u kolima bio njihov Danić, kako su ga svi zvali.

Danijel je iz Bačkog Gračaca, gde je živeo, automobilom koji je pozajmio od sina, krenuo u subotu pre ponoći da sa društvom prisustvuje koncertu Baje Malog Knindže u jednom odžačkom kafiću. Te noći je padala kiša i pretpostavlja se da je zbog klizavog kolovoza i neprilagođene brzine udario u zaštitni odbojnik pre mosta, koji se, inače, nalazi na opasnoj krivini. Kola su upala u kanal, a Danijel je još davao znake života kad je stigla ekipa Hitne pomoći iz Odžaka.

- Dva puta su uspeli da ga vrate u život i činilo se da će biti spašen, jer je posle reanimacije počeo da mu radi puls. Bio je spreman sanitet da ga transportuje u Novi Sad, ali je, uprkos natčovečanskim naporima lekarske ekipe, podlegao povredama – rekao nam je izvor iz policije.

Pročitajte još - Automobil sleteo u kanal, a vozač ispao na beton: Policajac poginuo u nesreći kod Odžaka

Zbog uviđaja, kojem su prisustvovale sve policijske patrole i sav starešinski kadar odžačke PS, kao i tužilac iz Sombora, put Bački Gračac – Odžaci bio je u blokadi četiri sata.

- Bila su prisutna i tri sanitetska vozila, jer se nije znalo da li je sa Danijelom još neko bio u kolima, koja su završila u kanalu. Bili su prisutni i vatrogasci i ronioci, a dizalicu, kojom je vozilo izvučeno iz kanala, obezbedilo je preduzeće „2. maj“ iz Apatina. U poslednjih 20 godina to je bio najteži uviđaj, zbog neosvetljenog, nepreglednog terena, kiše i hladnoće – rekao je za „Novosti“ policajac iz Odžaka.

Danijel je kratko vreme posle završetka Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici radio u Pančevu, a posle toga sve vreme u Odžacima, gde ga svi pamte kao odličnog policajca i omiljenog kolegu. Iza sebe je ostavio suprugu, sina i ćerku. U Bačkom Gračacu žive potomci kolonista iz Like, koji su poznati po fanatičnoj ljubavi prema zavičaju. Kolege kažu da je Danić bio „Ličanin jedan kroz jedan“, tako da nije mogao da propusti koncert ličke legende Baje Malog Knindže. Posle informacije da je Danijel poginuo, Baja je prekinuo koncert u Odžacima.

KRIVINA ODNOSI ŽIVOTE

Kolegama nije jasno kako je Danijel poginuo, jer je, kako kažu, tim putem skoro tri decenije svakodnevno vozio. Ističu, međutim, da je krivina kod mosta, na koji se penje ulevo, a posle njega naglo skreće udesno, veoma opasna. Navode da je tu izgubilo život četvoro ljudi, a pre dvadesetak godina na tom mestu je, vozeći motocikl, poginuo i policajac iz Ratkova, takođe iz odžačke opštine.