Devojčica pala sa sanki na Bjelašnici i zadobila povrede opasne po život: Krv joj je išla iz ušiju

Novosti online

08. 12. 2019. u 18:47

Девојчица пала са санки на Бјелашници и задобила повреде опасне по живот: Крв јој је ишла из ушију

Depositphotos

Danas se na Bjelašnici u popodnevnim satima dogodila nesreća, kada je devojčica tokom sankanja pala i udarila glavom od kamen
Danas se na Bjelašnici u popodnevnim satima dogodila nesreća, kada je devojčica tokom sankanja pala i udarila glavom od kamen, nakon čega je izgubila svest.

Ubrzo je prevezena na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu, gde su joj konstatovane teže povrede.

Kako su rekli očevici, na mestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja '84, a na vozilo hitne pomoći se takođe čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz pravca centra Sarajeva.

Kako je potvrdio direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić, devojčica je zadobila frakturu lobanje, imala je krvarenje iz ušiju i ostali delovi tela su u jako lošem stanju.

- Suština priče je da se u Kantonu Sarajevo organizuju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći, što je samo po sebi protivzakonito. Na Bjelašnici nisu obezbedili vozilo hitne pomoći i to je greška organizatora - kazao je Zalihić.

On je, takođe, rekao da se devojčica dok je davao izjavu nalazila u operacionoj sali i da je u izuzetno kritičnom stanju.

- Morali smo devojčici da otvorimo glavu. Ja sam ih još u avgustu prošle godine upozoravao, kada je preminuo jedan momak usred predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje obezbeđenje, koje nije znalo da pruži adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv neko ko nije osigurao adekvatno obezbeđenje gore - dodao je Zalihić.

Dete je, na sreću, u stabilnom stanju. Nakon operacije, ona je pod nadzorom ljekara na intenzivnom odeljenju Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Iz preduzeća ZOI '84 niko se, još uvek, nije oglasio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije