Milu SPC na dnevnom redu: Uvredljivim odnosom pokušavaju da ponište sve vrednosti savremene Crne Gore“

M. S.

31. 10. 2019. u 17:40

Милу СПЦ на дневном реду: Увредљивим односом покушавају да пониште све вредности савремене Црне Горе“

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović AP Photo

Crnogorski predsednik najavio da pitanje Crkve čini urgentnim i delovanje Srpske pravoslavne crkve
PITANJE Crkve je sada realno na dnevnom redu, jer je to važno pitanje državnog, nacionalnog, kulturnog i verskog identiteta Crne Gore. Čini ga urgentnim i delovanje Srpske pravoslavne crkve u odnosu na Crnu Goru.

Ovo je u Podgorici u četvrtak izjavio predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je naglasio da „kao što vidimo, sa najviših adresa SPC imamo uvredljiv odnos prema Crnoj Gori kao državi i odnos koji kroz dejstvo filijale SPC u Crnoj Gori pokušava da poništava sve vrednosti savremene Crne Gore“.

PROČITAJTE JOŠ - Đukanović: Obnovićemo Crnogorsku crkvu po bilo koju cenu

- To deluje vrlo subverzivno u odnosu na naše evropske i demokratske aspiracije. Zbog toga je to na dnevnom redu i ne možemo dalje zatvarati oči pred tim problemom. Moramo jezikom istorijskih činjenica i logike utemeljene u kanonskom pravu i vođeni svojim interesima da izgrađujemo društvo punih sloboda uključujući i verske, da obezbedimo svakom građaninu da svoja verska prava može ostvarivati u crkvi u kojoj on želi a ne u nekoj koju mu neko propisuje kao monopolsku - kazao je Đukanović u Podgorici.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije