Marković u Bijelom Polju: Nema severa bez puteva

M. S.

23. 09. 2019. u 19:30

Марковић у Бијелом Пољу: Нема севера без путева

Foto Vlada CG

Vlada je posvećena konstruktivnom dijalogu sa predstavnicima civilnog sektora jer kao donosioci odluka želimo da one budu odraz celog društva, kazao je Duško Marković u Bijelom Polju

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je u Bijelom Polju na sastanku sa NVO sa severa države da se desetine miliona na ovom području troše danas za razvoj putne, saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, nove vodovode i druge podsticaje, naglasivši da bez toga nema niti kompanija niti investitora nigde na svetu, pa ni na Severu.


- U Kolašinu na današnji dan, u okviru projekta koji je u toku, se troši 30 miliona evra za razvoj infrastrukture i novog skijaškog centra. U Bijelom Polju se troši 23 miliona evra. Troši se novca, pogledajte, Bjelopoljci to znaju. Mi ne pričamo o projektu koji treba da se radi, nego projektu koji se realizuje. Ja sam kao građanin bio oduševljen kada sam pogledao jutros na portalima i na twitteru sliku nove žičare koju je Leitner postavio sve do vrha, od 1400 metara sve do vrha Cmiljače. I već sam govorio o Đalovića pećini – to je 18 miliona vrednosti projekta - kazao je predsednik Vlade, koji se osvrnuo i na pojedine primedbe u vezi razvojne politike na severu.


PROČITAJTE JOŠ: VLADA DOTIRA MESEČNU KARTU: Prekinut štrajk učenika iz Murina


- I danas mi ti kritičari kažu - nije razvoj u putu, grade se putevi, treba otvarati fabrike. Ko će na Severu da otvori fabriku ako nema puta? Ko će da napravi održivi biznis plan ako nema puta, ako nema energetsko napajanje, ako nema interneta, a vi ste govorili da ga nemate za vašu delatnost, zamislite koje je to ograničenje, a ne sutra za ozbiljan biznis i fabriku, ili ako nemate drugu infrastrukturu. Dakle, mi trošimo desetine miliona na severu danas za razvoj putne, saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede ulaže u nove vodovode i druge podsticaje. Bez toga nema niti kompanija niti investitora nigdje na svetu, pa ni na Severu. Ja znam da smo mi zakasnili, da je to možda trebalo uraditi ranije, ali znam da smo morali da krenemo u tom pravcu – i krenuli smo, kazao je Marković na skupu u Bijelom Polju gde je dosta vremena govoreno o ekoloskim problemima i incidentima na ovom području.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije