POVREĐENA DVOJICA GLEDALACA: Nesreća na brdsko-brzinskoj auto trci u Pljevljina

M. Drobnjak

01. 09. 2019. u 15:26

ПОВРЕЂЕНА ДВОЈИЦА ГЛЕДАЛАЦА: Несрећа на брдско-брзинској ауто трци у Пљевљина

Foto: M. Drobnjak

Posle drugog "kruga" brdsko brzinske trke „Pljevlja 2019“ u Dajevića Hanu-Rudnica, povređena du dvojica gledalaca

Kotoranin Nemanja Stojković (26) i Željko Penda (30) iz Tivta povređeni su u incidentu koji se u nedelju desio na samom kraju brdsko brzinske auto-trke „Pljevlja 2019“ koja je vožena na stazi Dajevića han-Rudnica pored Pljevalja.

Oba povređena gledaoca nisu životno ugroženi i stabilnih su vitalnih paramatara.

Dežurni lekar Hiruškog odelenja Opšte bolnice Pljevlja, Radenko Džarić, za „Novosti“ je kazao da je pacijent Stojković zadobio otvoreni prelom obe kosti leve potkolenice.

Doktor Džarić je napomenuo da je Stojković na lični zahtev, nakon obrade povreda, sanitetskim vozilom pljevaljske bolnice i u pratnji medicinskog osoblja upućen u bolnicu u Risan gde će najverovatnije biti operisan.

Prema rečima doktora Džarića kod povređenog Stojkovića radi se o težim povredima koje nisu opasne po život.

PROČITAJTE JOŠ: Uspešno otvorena kružna auto trka “Nagrada Beograda – Ušće 2018”

Drugi povređeni gledalac Željko Penda zadržan je na Hiruškom odeljenju pljevaljske bolnice gde će biti operisan.

Prema rečima doktora Džarića, Penda je prilikom neserće zadobio, duž čitave desne potkolenice, razderotinu, odnosno povredu mekih tkiva.

Do povrede dvojice gledalaca došlo je na samom kraju brdsko brzinske trke „Pljevlja 2019“ koja je u nedelju vožena na stazi Dajevića Hanu-Rudnica a koja se boduje za šampionat Crne Gore u automobilizmu.

Dok su se takmičari, nakon odvoženog drugog „kruga“, predvođeni vozilom policije i vozilom za predvođenje (safety car) vraćali u koloni u boks, na jednom automobilu, koje je učestvovalo u takmičenju, su otkazale kočnice. To takmičarsko vozilo kojim je upravljao učesnik trke A.S. iz Bara je u jednoj od krivina pomenute staze prikleštio, uz bankinu, dvojicu gledalaca koji su bili izašli na ivicu staze i stajali uz samu bankinu.

Prema rečima poznanika Stojković i Penda su bili veliki zaljubljenici u auto sport i česti pratioci auto-trka. Oni su za vikend boravili u Pljevljima kako bi ispratili pomenutu auto-trku a neposredno pre nesreće, prema rečima očevidaca, prešli su zaštitnu ogradu puta Pljevlja- Rudo gde se na delu od Dajevića hana do Rudnice vozila auto trka da bi uhvatili bolju fotografiju takmičarskih automobila koji su se u koloni vraćali u boks. Samo, jubilarno deseto, automobilsko takmičenje u Pljevljima proteklo je u najboljem redu, kao i trening koji je vožen u subotu da bi se incident desio na samom kraju kada se nakon povratka u boks očekivalo proglašenje pobednika i uručenje priznanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije