Crna Gora: U tri grada, rasvetljeno 40 krivičnih dela

M. S.

28. 08. 2019. u 18:23

Црна Гора: У три града, расветљено 40 кривичних дела

Ilustracija/Foto: D. Milovanović

Policija je Podgorici, Nikšiću i Baru rasvetlila ukupno 40 krivičnih dela i nadležnim tužilaštvima procesuirali 21 osumnjičeno lice
Policija je Podgorici, Nikšiću i Baru rasvetlila ukupno 40 krivičnih dela i nadležnim tužilaštvima procesuirali 21 osumnjičeno lice.

Podgorička policija je rasvetlila deset krivičnih dela iz imovinskog kriminaliteta i jedno krivično delo falsifiikovanje.


Zbog ovih krivičnih dela uhapšeno je devet lica starosti od 15 do 57 godina.

Rasvetljeno je pet teških krađa, tri krađe i dve teške krađa u pokušaj. Vršenjem ovih krivičnih dela osumnjičena lica su krala novac, medikamente, garderobu, sat i telefon. Osim toga, poilcija u Podgorici je lišila slobode lice osumnjičeno za krivično delo falsifikovanje. Sumnja se da je osumnjičeni ovo krivično delo počinio taoo što je na svom kombi vozilu imao registarske oznake drugog vozila, saopštila je Uprava policije Crne Gore, uz koje ističu da je u Nikšiću rasvetljeno 17 krivičnih dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i procesuirano devet osumnjičenih lica.


Uhapšene su četiri osobe, protiv četiri lica su podnete krivične prijave dok se za jednim licem intenzivno traga.


Pročitajte još: RAT CRNOGORSKIH KLANOVA: Krvavi tragovi osvete po celoj Evropi


Osumnjičena lica su starosti od 17 do 43 godine. Jedno lice je osumnjičeno da je počinilo tešku krađu u pokušaju na štetu Doma zdravlja u Nikšiću i njemu je odeđen pritvor u Istažnom zatvoru ZIKS-a. On je od strane policijskih službenika zatečen u vršenju krivičnog dela i uhapšen je slobode na licu mesta. Osam lica starosti od 17 do 37 godina je osumnjičeno da je počinilo 16 krivičnih dela na području Nikšića. Vršenjem ovih krivičnih dela osumnjičena lica su otuđivala vozila, novac, tehničke uređaje, motornu testeru bicikla, lične stvari, bakarne kablove i druge predmete. Deo otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasnicima, kažu iz policije, koja je u Baru uhapsila N.Š. (19) i B.A. (17) iz Republike Srbije, zbog sumnje da su u julu i avgustu počinili 11 krivičnih dela teška krađa.


Oni su, kako se sumnja, ova krivična dela počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru, na plažama koristeći nepažnju oštećenih lica, otuđivali torbe sa novcem i ličnim stvarima. Deo otuđenih stvari je pronađen i biće vraćen vlasnicima. Osim toga, krivična prijava zbog prikrivanja podneta je protiv A.G. (36) iz Bara. On je, sumnja se, od ova dva osumnjičena lica otkupljivao stvari i predmete za koje je znao ili je morao da zna da potiču iz krivičnih dela, saopštila je policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije