HE „Perućica“: Spaseno 800 kg ribe

V. K.

30. 07. 2019. u 08:57

ХЕ „Перућица“: Спасено 800 кг рибе

Foto EPCG

Godišnji remont hidroelektrane "Perućica": EPCG sa Sportsko-ribolovnim klubom "Nikšić", organizovala je akciju spasavanja 800 kilograma zaostale ribe u hidroenergetskom sistemu

NAKON zatvaranja sistema zbog redovnog godišnjeg remonta hidroelektrane "Perućica", Elektroprivreda Crne Gore, u saradnji sa Sportsko-ribolovnim klubom "Nikšić", organizovala je akciju spasavanja 800 kilograma zaostale ribe u hidroenergetskom sistemu "Perućica". Prošle godine u sličnoj akciji spaseno je oko 3,2 tone - pastrmke, klena i šarana.

- Već smo preduzeli konkretne korake da trajno rešimo teškoće koje se pojavljuju u delu očuvanja ribljeg fonda u hidroenergetskom sistemu "Perućica". Razmišljamo o tome da ugradimo ribo-odbojnike i na taj način sprečimo da riba iz jezera Slano i Krupac odlazi u kanale - kaže Dragan Čizmović, direktor HE "Perućica".

Direktor Ekološkog pokreta "Ozon", Aleksandar Perović, zadovoljan je pristupom i načinom na koji je ove godine organizovana akcija spasavanja ribe.


PROČITAJTE JOŠ: Pljevlja: Oštetili državu za više hiljada evra

- Nikšićke hidroakumulacije poprimile su status prirodnih ekosistema i organizacija akcije na ovaj način je potvrda da smo svi prihvatili značaj ekosistema na akumulacijama koje imaju i sjajan turistički potencijal, tako da verujem da će ubuduće biti otvorena platforma za sve nas koji se bavimo životnom sredinom da se uključimo i doprinesemo pronalaženju održivog rešenja - poručio je Perović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije