Ministarstvo unutrašnjih poslova RS preduzelo je mere i radnje nakon što su u utorak na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prećeno srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, javlja RTRS.

O svemu je obaveštena i SIPA, javio je sinoć RTRS, dodajući da za sada nema informacija o tome da ta služba o ovom slučaju ima saznanja ili da će istraživati pretnje.

"Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda", piše u komentaru.

Komentar autora pod pseudonimom Romanija, ispod teksta pod naslovom "Vukanović: Dodik se okružio papcima" na portalu BN televizije otvorena je pretnja, zbog koje je MUP već pokrenuo istragu, navodi RTRS.

Nakon što je objavljen u medijima, komentar je nestao sa portala, ali se pojavio tekst u kojem BN tvrdi da je reč o fotomontaži u režiji režimskih medija.

Zamenik predsednika Odbora za bezbednost Narodne skupštine RS Goran Selak rekao je da se na javno upućene pretnje smrću Dodiku očekuje i adekvatna reakcija bezbednosnih agencija na nivou BiH.

Član ovog Odbora Kostadin Vasić smatra da MUP treba brzo i ozbiljno da reaguje.

I u Dodikovom Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pozivaju na hitnu reakciju.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da su javno upućene pretnje smrću srpskom članu Miloradu Dodiku zabrinjavajuće i za svaku osudu.