Papa poslao inspekciju na Kaptol

J.KERBLER

utorak, 02. 04. 2019. u 21:15

Папа послао инспекцију на Каптол

Josip Bozanić,Foto: Tanjug

Poljski nadbiskup Jozef Mihalik započeo je u utorak u Zagrebu inspekciju na Kaptolu kako bi po nalogu pape Franje utvrdio da li je kardinal Josip Bozanić znao za finansijske zloupotrebe u hrvatskoj crkvi
ZAGREB

OD STALNOG DOPISNIKAPoljski nadbiskup Jozef Mihalik započeo je u utorak u Zagrebu inspekciju na Kaptolu kako bi po nalogu pape Franje utvrdio da li je kardinal Josip Bozanić znao za finansijske zloupotrebe u hrvatskoj crkvi.

Već više od 70 godina na Kaptolu nije bila inspekcija iz Vatikana, a već u petak papa Franjo imaće detaljni izveštaj kako su prošlih godina trošeni crkveni novci u Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ: Tuđman i Kaptol sakrili istinu o Stepincu


Rezultat je to afere koja je nedavno potresala Kaptol kada je ustanovljeno da su prebendari, poseban red koji vodi brigu o crkvenim finansijama, radili brojne prestupe, nakon čega su smenjeni i odaljeni sa Kaptola. U izveštajima su tvrdili da Bozanić ništa nije znao, dok je jedan od njih poslao papi pismo i objasnio da je zagrebački nadbiskup bio dobro obavešten o svim finansijskim potezima koji su crkvu stajali milione. Papa će nakon izveštaja doneti odluku hoće li Josip Bozanić ostati na Kaptolu ili ne.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki-Zg

02.04.2019. 21:56

Josip Božanić je crkveni katolički poštenjak kao i svi politički HDZ čelnici ovih 29 god. ,koji su Hr. opustošili ,a uvaženi domoljupci ??? .