BAR - Zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima uhapšen je Zoran Koleći (39) Nikšića, a policija traga za Aleksandrom Crnčevićem (40) iz Bara. Za Crnčevićem je raspisana poternica Obojica su po policijskim evidencijama bezbedonosno interesantna lica.

Oni su, kako se sumnja, na organizovan način razvili mrežu više osoba gde su po unapred definisanim ulogama vršili ilegalni prevoz migranata sa područja Srbije do Rožaja, zatim ih prevozili u Bar, gde su ih držali u zatočeništvu u jednom objektu u barskom naselju Popovići, obećavajući da će ih ilegalno prevesti u Italiju. Za ilegalni prelazak u Italiju tražili su veći novčani iznos.

Nikšićanin je u Rožajama preuzeo migrante i dovezao ih u Bar gde ih je smestio u iznajmljeni objekat koji je obezbedio Crnčević.
Prema saznanjima u policiji, po dolasku u Bar, osumnjičeni su šest oštećenih doveli u zabludu i oduzeli im dokumenta i potom im zastrašivanjem uzeli novac u iznosu od 8000 evra, uz lažno obećanje da će ih ilegalno prevesti preko državne granice u Italiju. Službenici Centra bezbednosti Bar su, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvetlili krivično delo trgovina ljudima koje je počinjeno na štetu više lica.

-Policija je sprovodeći planske aktivnosti, privela u službene prostorije tri strana državljanina koji su pokušali da izbegnu legitimisanje od stane policijskih službenika. Kriminalističkom obradom baraska policija je došla do sumnje da su ova tri lica i još tri njihova sunarodnika žrtve trgovine ljudima i da ih pod prisilom držala zatočene u nepoznatom objektu na periferiji Bara nepoznata lica koja su im oduzela putna dokumenta. Ova lica su, kako se sumnja, dovedena u zabludu da će im, njima nepoznata lica, za veći novčani iznos omogućiti da se ilegalno prevezu do jedne od zemalja Evropske unije, navodi se u saopštenju Uprave policije. Daljim merema i radnjama policija je otkrila objekat u kojem su se strani državljani nalazili kao zatočena lica i u kojem su boravila lica koja su privedena u službene prostorije.

- Takođe, kriminalističkom obradom službenici CB Bar su došli do sumnje da su počinioci ovog krivičnog djela bezbjednosno interesantna lica A.C. (40) iz Bara i Z.K. (39), iz Nikšića. Barska policija je lišila slobode Z.K, dok se za A.C. intenzivno traga zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima na štetu ovih lica Z.K. biti uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici na dalju nadležnost, dodaje se u saopštenju.