U stroju sa NATO

J. Pejović

08. 10. 2016. u 13:33

У строју са НАТО

Milica Pejanović Đurišić

Dan Vojske Crne Gore obeležen u kasarni u Danilovgradu

PODGORICA - Crnogorska vojska je profesionalna institucija koja uživa visok stepen poverenja, ne samo naših partnera, nego i građana. Uvereni da na našim prostorima više nikada neće biti oružanih sukoba Ministarstvo odbrane i Vlada Crne Gore sa posebnom pažnjom i odgovornošću rade na kreiranju uslova da pripadnici i pripadnice VCG nesmetano obavljaju misiju čuvanja ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta, mira i sigurnosti.

Ovo je poručila Milica Pejanović Đurišić, ministarka odbrane na svetkovini koja se povodom Dana Vojske Crne Gore održala u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu. Svečanosti je prisustvovao predsednik države Filip Vujanović. Upravo je u petak obeležena prva decenija od formiranja nove moderne crnogorske vojske.

- Pozivnica za članstvo u NATO, potpisivanje i ratifikacije pristupnog protokola, koje su u toku, nesumnjiv su pokazatelj da smo na pravom putu ispunjenja ciljeva i zadataka definisanih našim strateškim dokumentima. Crna Gora je prepoznata kao faktor jačanja stabilnosti ne samo u našem regionu, već i šire - kazala je ministarka.

Načelnik Generalštaba admiral Dragan Samardžić kazao je da pripadnici vojske s ponosom dočekuju praznik. On je istakao da se ocenjivanje borbene gotovosti izvodi u skladu sa vrlo zahtevnim NATO standardima, podsećajući na učešće u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama pod mandatima UN, EU i NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)

Srb

08.10.2016. 14:23

"Црна Гора је препозната као фактор јачања стабилности не само у нашем региону, већ и шире - казала је министарка."-niti manjeg......niti vece dreke,sta drugo reci?!?

КИР СРБИН

08.10.2016. 18:43

@Deki - Тако је било и 1941-ве, па се 45-те све изокренуло, ДЕ КИ.

Dejo

08.10.2016. 15:13

E nasi morski srbi izdase sve sto su mogli da izdaju,bravo bravo.Pade cojstvo i junastvo u zaborav pred amercko turskim nato paktom.Doziveli ste da vam bokom paradiraju krstarice sa turskom zastavom,sramota.

Žex

08.10.2016. 15:17

Šta ako bi u budućnosti Srbija opet bila meta Nato pakta. Da li bi u tom slučaju Crna Gora bila neprijatelj Srbiji ili u najboljem slučaju pružila logističku podršku Natou u napadu na bratsku Srbiju?

stari doktor

08.10.2016. 15:25

U demokratskim državama vojska služi za čuvanje države i naroda od spljnih neprijatelja i od terorista, ako policijski specijslci nisu dovoljni. U diktatortskim i autoritarnim banana-državama voska služi za ono što je ministarka, i ne sluteći kakvu je istinu izvalila, tačno i rekla: da čuva režim diktatoe ili hunte.Aferim, kao da to nismo znali, sada je samo zapeečatila istinu o ličnoj vlasti "najmlađeg člana CK SKJ..

Neko Nebitan

08.10.2016. 17:17

Moj komentar je na komentar"dijagnostičar"! Stvarno ti treba"nova dijagnoza!

Vasa Zemun

08.10.2016. 17:24

Njihova vojska je jaka kao i drzava. Jedna dobra grupa nasih Taurunum Bojsa bi ih premlatila u par sati...Kakav nato, kakvi bakraci, sve ce se to jednog dana, nadamo se uskoro, vratiti pod krilo Majke Srbije.

Neko Nebitan

08.10.2016. 17:25

Žex....pa nebi nama Srbima naša"montenegres"braća ništa"odmogla"u slučaju nove nato agresije,zašto"poletanje iz avijana"(namerno mala slova)kad može iz Tivta,Budve,H.Novog.......ima i podzemnih aerodroma tamo!!!! NAPRAVIO TITO da bi de milo k***io!

galeb bijeli

08.10.2016. 17:55

SVAKA ČAST- CRNOGORCI! iZABRALI STE PRAVU STRANU, T.J. ONU KOJA GARANTIRA SLOBODU,MIR,DEMOKRACIJU,NAPREDAK, UMJESTO PUTINOVE SFERE UTJECAJA, KOJA ZA SVE OVE VREDNOTE NE ZNA!

Благота

09.10.2016. 23:24

@galeb bijeli - Ви и ми нијесмо били на исту страну 1941, а нећемо ни сад! Има још части у Црну Гору, даће Бог да побиједи поштена и јуначка Црна Гора, а издајници оду заувијек у заборав и тавнице!

R. Srpska

16.10.2016. 10:33

@galeb bijeli - galeb bijeli .... neželjeni gostu, vidim vi ste se usrećili u EU i NATO. Standard vam se povećao pa vas je svake godine 60 ooo manje, a čujem da su vam i kontejneri prazni. No nemožete vi bez daljinskog upravljanja odnosno od poznatih " 5- B "- Budim, Beč, Beograd, Berlin i sada Brisel. Kmet jednom, sluga zauvijek.

Billy D Kid

08.10.2016. 20:18

Moderna Crna Gora drži se krilatice: "Ako ne možeš da ih pobediš, sa njima se orodi". Moderna Amerika držala je Mila ne za gušu već za boksove cigara a nije se mnogo ni opirao jer mu se debelo isplati marionetska plemenska rola. Poglavica Laki Strajk.

Miro Markovic

08.10.2016. 22:06

NATO drzave, na celu sa Amerikom, ratuju u Avganistanu vec petnaest godina i ne mogu da ga pobede. U Iraku ratuju vise od 13 godina i gube rat. Pet godina rata u Libiji i nekoliko godina u Siriji a pobede nigde nema, osim opsteg haosa, ogromnih razaranja, ubijanja i miliona izbeglica. Za to NATO-u sada treba Crna Gora da ga podupre njenom 'mocnom vojskom i vojnom opremom'. Kada se to dogodi, NATO ce da ovlada celim svetom. Pazi se, Putine! Ko u ovo veruje, taj veruje i u deda-mraza.

Sava

08.10.2016. 22:29

Niste svjesni koliko nam truju zivot gospodja I njeni mentori svakodnevno.Vecina gradjana NATO smatra zlom sto smo I okusili.Ovoj gospodji ne vidim osmjeh godinama.Iskreno zao mi je.Manipulisu as njom I to malo vojnika.Dva helikoptera I pet camaca.Koji crni NATO zlocinacko udruzenje I CG.Tu he u pitanju ili baza ili ocuvanje DRPSA na vlast.

Ruben

10.10.2016. 13:14

Vas i Amera 300 miliona!!!! nezna se koji su ljepsi i krsniji djetici ; trbusine sa svih strana