Opoziciji nude deo vlasti

V. RADOJEVIĆ

27. 01. 2016. u 22:49

Posle trodnevnog zasedanja, crnogorski parlament izglasao poverenje Vladi Mila Đukanovića

Опозицији нуде део власти

CRNOGORSKOJ Vladi kasno sinoć izglasano je poverenje u parlamentu, zahvaljujući glasovima opozicione Pozitivne Crne Gore. Za poverenje Vladi glasalo je 42 poslanika Demokratske partije socijalista, predstavnika partija manjinskih naroda i troje poslanika opozicione Pozitivne Crne Gore. Protiv su bili dosadašnji koalicioni partner DPS, SDP i poslanici opozicije.

Premijer Milo Đukanović je u završnoj reči rekao da je inicijativa Vlade afirmacija parlamentarizma.

Đukanović se zahvalio klubovima koji su najavili podršku Vladi za njen dalji rad. On je kazao da mu je prihvatljiv plan Pozitivne i pozvao sve opozicione partije da uzmu učešće u radu Vlade, u ključnim resorima, na ministarskim i drugim mestima, ponudio je i jedno potpredsedničko mesto opoziciji. On je objasnio da je razumeo da je najveći problem birački spisak i zloupotreba državnih resursa tokom izbornog procesa.

Kazao je da je zbog toga spreman da opoziciji ponudi mesta u MUP-u, ministarstvima rada, poljoprivrede i finansija, kao i potpredsedničko mesto u Vladi. Rekao je da to mogu biti ministarska ili mesta pomoćnika ministra sa dodatnim ovlašćenjima i pozvao da "zajednički osmislimo mehanizme kontrole".

Poslanici DF nisu učestvovali u raspravi, a glasanje su pratili na video-bimu ispred zgrade crnogorskog parlamenta. Funkcioner DF Andrija Mandić pozvao je, nakon glasanja, opoziciju na opšte proteste.

- Ovde imamo otvorenu političku korupciju. Da sednemo za sto, dogovorimo se o svemu i zajednički organizujemo protest i dovedemo ovde celu Crnu Goru - poručio je Mandić dok su okupljeni skandirali poslanicima: "Izađite napolje!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)