Švajcarci upiru prstom na Srbe zbog korone: Ambasador hitno reagovao

Tanjug

petak, 26. 06. 2020. u 21:04

Швајцарци упиру прстом на Србе због короне: Амбасадор хитно реаговао

Depositphotos

BAG je objavio podatak o 52 nova slučaja zaraze virusom korona, posebno navodeći da je sedam „uvezeno“ iz Srbije
Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić reagovao je na posebno isticanje Srba u izveštaju o novozaraženima virusom korona Savezne službe za zdravstvo Švajcarske (BAG).

BAG je objavio podatak o 52 nova slučaja zaraze virusom korona, posebno navodeći da je sedam „uvezeno“ iz Srbije, prenosi Tanjug.

Bradić je izrazio začuđenost što je Štefan Kuster iz BAG-a prilikom pominjanja broja novozaraženih posebno izdvojio Srbe.

Kuster, šef odeljenja za infektivne bolesti, iskoristio je povod pokretanja aplikacije „Swiss Covid“, da ukaže na učestalost ulaska u Švajcarsku osoba koje dolaze iz Srbije.

„Situacija u Srbiji je stabilna“, poručio je ambasador Bradić u izjavi švajcarskim medijima dodajući da, kao i druge zemlje, i Srbija neprestano prilagođava mere zaštite stanovništva.

Izrazio je nadu da se broj novozaraženih i umrlih u Evropi neće selektivno koristiti.

S tim u vezi je kritikovao što je BAG na svojoj konferenciji za štampu naveo da je bilo ukupno 52 nova slučaja, i posebno izdvojio da se kod sedam radi o osobama koje su doputovale iz Srbije.

„Ostale slučajeve BAG nije dalje objasnio. Taj način predstavljanja podataka izaziva čuđenje“, rekao je Bradić.

Upitan da li bi Srbi trebalo da odustanu od letovanja u domovini, Bradić je kazao da smatra da bi bilo idealno, zbog stanja u većini evropskih zemalja ako bi ljudi, uopšte, a to ne važi samo za njegove zemljake, odustali od putovanja.

Prema informacijama javnog servisa SRF, švajcarske vlasti razmišljaju o uvođenju posebnih kontrola putnika iz Srbije, na primer uvođenje obaveznog merenja temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

zaliv.net

26.06.2020. 22:29

Nema tih para zbog kojih bih napustio svoju drzavu opet. Odes preko da te neki iskompleksirani kepeci u duginim bojama zezaju i mudruju ti o ovome ili onome a ne vide da su kupleraj od drzave i nacije.

marko

26.06.2020. 23:27

u svajcarskoj je jaka albanska narko mafija ,koja uslovljava ponasanje svajcaraca prostim ucenama zbog dtoge i ucena prostitucije... svajcarska je odavno popustila u moralu a neki kazu da ce da zatvaraju tunele u buducim krizama...

esb-puerto@arcor.de

27.06.2020. 15:00

Ta drzava je zlo koje zivi iskljucivo od para koji su zabunkerovani jos od pljacke 2 svetsk9g rata. Tako da ce vas švajcarce tek pomesti sto puta gore od korone

Ma šta nam kažeš

28.06.2020. 09:34

@esb-puerto@arcor.de - video ti Švajcarsku nisi... sedi di si, ni za di si nisi...