Incident uoči defilea u Moskvi: Vojnik doživeo NERVNI SLOM zbog parade

B. V.

petak, 26. 06. 2020. u 06:30

Инцидент уочи дефилеа у Москви: Војник доживео НЕРВНИ СЛОМ због параде

Foto: kp-ru.

Vojnika koji je napravio skandal izveli su iz stroja, a na njegovo mesto je došla rezerva
POŠTO je u poslednjem trenutku odstranjen iz čete koja je u "retro stilu" trebalo da maršira na Paradi pobede na moskovskom Crvenom trgu, jedan vojnik je doživeo nervni slom i polomio staklo automobila vojne policije.

Pola sata pre početka parade, na Manježnom trgu vojnik Nikita J, rodom iz Kaluge, koji je trebalo da maršira u četi u uniformama iz 1945. godine, posvađao se sa drugim vojnikom, pa je tamošnji oficir bezbednosti tražio da se zameni ratoborniji.

Vojnika koji je napravio skandal izveli su iz stroja, a na njegovo mesto je došla rezerva. Ozlojeđeni kavgadžija je počeo da se svađa sa oficirom vojne policije i na kraju završio u vojnom tužilaštvu. U policijskom automobilu je dobio nervni napad i počeo da viče protiv policije, da ih mrzi, a kundakom je razbio stalklo na vozilu.


Kad su ga pitali u policiji da li je nameravao da napravi skandal na Crvenom trgu, nije mu bilo jasno o kakvoj provokaciji govore.


- Silno sam želeo da učestvujem na paradi, koju su nameravali da gledaju moji najbliži i devojka. Telefonirao sam im više puta i govorio kad da me gledaju na TV. Ali, eto, zbog tog vojnika sa kojim služim vojsku mene su izbacili iz stroja i ja sam poludeo - kazao je nesuđeni učesnik parade.


Službeni organi ističu da se ne radi o organizovanoj provokaciji i krivični postupak neće biti pokrenut. Vojnik u čijoj karakteristici se navodi da je do dolaska u armiju bio sklon alkoholu, odveden je u psihijatrijsku bolnicu na lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Догодине у Призрену (неимени)

26.06.2020. 16:49

Овоме чак ни САДисти не придају пажњу. Али има зато ко ће.