Evropa se sprema da zatvori granice do jeseni: Makron najavio dug period izolacije

NovostiOnline

12. 04. 2020. u 11:31

Granice zemalja-članica Šengen zone mogle bi se zatvoriti bar do jeseni, saopštio je predsednik Francuske Emanuel Makron na zatvorenoj video-konferencije sa čelnicima francuskih sindikata

Европа се спрема да затвори границе до јесени: Макрон најавио дуг период изолације

Foto Tanjug / AP

Granice zemalja-članica Šengen zone mogle bi se zatvoriti bar do jeseni, saopštio je predsednik Francuske Emanuel Makron na zatvorenoj video-konferencije sa čelnicima francuskih sindikata, prenosi BFM.


Kako se navodi, Makron je pesimističan kada je reč o virusu korona i smatra da Evropa treba da se pripremi za dug period izolacije.


Francuski lider je objasnio da postoji mogućnost da se preduzmu ovakve mere zbog razlike u stepenu širenja epidemije u raznim evropskim i svetskim regionima.


Takođe je saopšteno da će se Makron obratiti naciji u ponedeljak, 13. aprila. Po svemu sudeći, tom prilikom će objaviti do kada će granice biti zatvorene, uključujući i one između zemalja EU.


Šefovi država i vlada EU sredinom marta doneli su odluku da zabrane ulazak u Evropu zbog pogoršanja situacije sa pandemijom. Zabrana je trebalo da bude na snazi mesec dana.


U svetu je do sada obolelo skoro 1,7 miliona ljudi. Najveći broj zaraženih je u SAD, ali po ukupnom broju zaraženih i smrtnih slučajeva, Evropa ozbiljno nadmašuje sve druge regione u svetu.
rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Wertz

12.04.2020. 13:38

@Empty Straw - Као што каже стара изрека: "потурица - гори од Турчина"... а што се, наравно, односи и на стање духа индивидуа попут тебе.

bager

12.04.2020. 13:50

@Empty Straw - Moj savet ti je ,,iznesi kadu u dvoriste ili na balkon ,ako ne kupi si nov lavor,suncobran vrecu peska i eto ti plaze,,ali ces bar ostati zdrav

pa dobro

12.04.2020. 16:21

@Empty Straw - Nije u pianju sta ti zelis, u pitanju je koliko ces moci da putujes. Poverenje u EU je ravno nuli, granice ce biti sigurno ili zatvorene ili strogo kontrolisane. Pa ti izvoli, putuj.

pero

12.04.2020. 14:01

Koja Evropa i koji Šengen? Mi nismo u "Evropi", ali smo u "Šengenu", neke naše komšije su u "Evropi", ali nisu u "Šengenu". Ko će da se zatvori sa kim i od koga?

istina...

12.04.2020. 15:53

Francuska mu tone ko Atlantida, on bi da zatvori granice a izbeglice iz Afrike mu dolaze u neprekidnim kolonama. Propali su na cisto !

NeSpas

12.04.2020. 16:17

Pa Makron i Merkelka HTELI STE MIGRANTE šta je sada, strah i panika??? Pa poklali vas dabogda, sada ih primite pa zatvorite granice i obračunavajte se sa njima.

srba

12.04.2020. 16:31

Sta mislite na cijoj je ovaj platnoj listiSecate li se gde je na proslavi stajao SEF i ko su mu sve savetnici? Pitam se pitam koliko to Srba ......Mozete li zamisliti da im u posetu dode neko iz Al-Kaide na 11.o9. kako su Srbi ugostili pilota ???

Alex

12.04.2020. 17:12

Korona im dobrodošla da se izvuku iz problema sa izbeglicama. EU se dodatno razjedinila sa pojavom epidemije.Svako gleda sebe. Još će Britanija ispasti najpametnija na kraju.

tom

13.04.2020. 08:30

@Alex - Koje evropske pare. Prosjačka E U nije imala para da pomogne Italiji nego su joj morale pomagati Rusija i Kina.

Novica

14.04.2020. 13:12

Nije dobra vest. Puno nasih ljudi radi i na crno u Evropi. Sada nece moci da odu sto znaci da ce izgubiti te poslove. A sto se tice novcane pomoci samo Evropa je u tom smislu daje. Kina i Rusija su zelenasi. Njihova pomoc mnogo kosta.