Vojska kamionima odvozi leševe, ne stižu da ih sahrane: Meštani Bergama sa prozora gledali sudbinu svojih sugrađana (VIDEO)

Novosti Online

19. 03. 2020. u 12:02

Vozila su dopremljena da bi se leševi prebacili u druge regione jer krematorijumi ne mogu da se izbore sa ovolikim brojem preminulih

Војска камионима одвози лешеве, не стижу да их сахране: Мештани Бергама са прозора гледали судбину својих суграђана (ВИДЕО)

Foto: Twitter

Kamioni italijanske vojske su tokom noći odvozili tela preminulih iz Bergama, jednog od gradova najteže pogođenih virusom korona.

Vozila su dopremljena da bi se leševi prebacili u druge regione jer krematorijumi ne mogu da se izbore sa ovolikim brojem preminulih. NJih voze u Modenu, Akui Terme, Domodosolu, Parmu, Pjaćencu i još neka mesta, a pepeo će biti vraćen nakon kremacije.

Pročitajte još:
Od provoda u kafićima, do ratne zone u kojoj lekari plaču od nemoći: Šest faza pakla u Italiji

Gradonačelnik Bergama, Đorđo Gori, rekao je da bi broj smrtnih slučajeva mogao biti veći jer je sve više ljudi sa simptomima COVID-19 umrlo pre nego što su testirani.

- Krematorijum u Bergamu, koji radi u punom kapacitetu, 24 sata dnevno, može kremirati 25 mrtvih.Jasno je da nije mogao da izdrži broj mrtvih proteklih nekoliko dana. - rekao je portparol lokalne vlasti.

Ranije su se već pojavile užasavajuće slike iz kapela, gde su kovčezi poređani jer pokojnici nisu mogli da budu sahranjeni, a bolnice i mrtvačnice su već pune. Čak su i novine povećale broj strana za umrlice na 10.

Kako su posvedočili novinari “Rojtersa” sahrane se održavaju i po dve na sat u periodu od šest sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Kibic Fenster

19.03.2020. 16:42

"sa prozora gledalo sudbinu svojih sugrađana"... Mnogo mi se svidja naslov...

Pa Vidi Ovako

20.03.2020. 17:34

Prvo, kod pandemija se tela kremiraju ili sahranjuju u zajedničke grobnice i zalivaju negašenim krečom. Drugo, 17.000 nato vojnika se iskrcalo samo u Italiji. Sada sami zaključite.