JAKO prijateljstvo i veze dva bratska naroda, Srba i Belorusa potvrđeno je još jednom u utorak 25. februara.Svečana sala hotela "Renesans" u centru beloruske prestonice bila je ispunjena do poslednjeg mesta poštovaocimaRepublike Srbije.

Prisutne zvanice je pozdraviio ambasador Republike Srbije u Belorusiji Veljko Kovačević, ističućistrateško partnerstvo i bratstvo srpskog i beloruskog naroda. Sa Beloruske strane reči prijateljstva i zajedništva uputio je general Oleg Leonidovič.

Skupu je prisustvovao veliki broj diplomata,vojnih izaslanika, predstavnika svih verskih konvesija,kao i veliki broj javnih i političkih ličnosti Belorusije.

Posle intoniranja državnih himni i pozdravnih govora, usledio je koktel koji je povezao sve prisutne,studente Filološkog fakulteta, Katedre za srpski jezik, poslovne ljude kao i srpsku dijasporu koja je dobrodošla i rado viđena u Belorusiji.

Na svečanom skupu posebnu pažnju izazvao je njegovo pravosveštenstvo vladika Borisovske Oblasti Venjamin, čijom je zaslugom u beloruskom gradu Borisov podignut pravoslavni hram posvećen Svetom Savi.