Od juče popodne broj zaraženih korona virusom u Italiji uvećao se za 52 slučaja, do sada je dijagnostifikovanih 374, 12 je preminulih. Zaraženo je sedmoro dece i maloletnika, šest u Lombardiji i jedno dete u Venetu.

Među novim slučajevima je i jedna osoba iz regiona Marke, to je deveti region gde se raširio korona virus, a zabeležen je još jedan slučaj u Firenci, pa su u Toskani ukupno dve zaražene osobe.

Pročitajte još: "Nemamo smrtnih slučajeva, niti pozitivnih na virus. Korona u Srbiji ne postoji": Vučić apelovao da se ne prave zalihe hrane i ne širi panika

Italija je od početka zaraze uradila preko 9000 tzv. tampon kontrola na korona virus što se smatra neopravdano velikim brojem, od danas će taj stepen kontrole biti urađen na osobama gde lekar verifikuje simptomatologuju koja upućuje na korona virus.

S obzirom da su spekulanti započeli prodaju maski za lice na mestima sa velikim brojem prolaznika, a koje nedostaju izdato je naređenje da se centralizuje prodaja po regionima i označe tačna mesta za legalnu prodaju.

Na zajedničkoj konferenciji u Rimu predstavnika Svetske zdravstvene organizacije i Evropske komisije za Zdravlje izneto je mišljenje da je Italija učinila i čini dobre poteze za zaustavljanje širenja virusa koji je na žalost izašao i izvan najvećih žarišta na severu zemlje. Pozvane su sve nadležne italijanske institucije na maksimalnu saradnju sa evropskim institucijama.