MOSKVA je nazvala paranojom optužbe trojice zvaničnika američkih obaveštajnih službi da se Rusija meša u američku predsedničku kampanju 2020. godine da bi uticala na to da Donald Tramp bude ponovo izabran.

- To nema nikakve veze sa istinom - rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitri Peskov i osudio "nove paranoične poruke koje su, nažalost, sve učestalije kako se približavaju izbori u SAD".

"Vašington post" i "Njujork tajms" prenose da su američki obaveštajni zvaničnici u izveštaju članovima Kongresa istakli da se Rusija ponovo meša u američke izbore sa ciljem da promoviše Trampovu kandidaturu, još jednom baci sumnju na integritet glasanja i pruži podršku reizboru aktuelnog šefa Bele kuće.

Vašington je ranije optužio Rusiju da se mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine, "pomoću hakera i ruskih trolova na društvenim mrežama". Moskva je uvek demantovala bilo kakvo mešanje, pa to čini i sada.

PROČITAJTE JOŠ: Četrnaestoro ZARAŽENIH korona virusom u Italiji: Među njima i TRUDNICA


Osoba koja je ovog puta optužila Moskvu, govorila je pod uslovom da ostane anonimna, navodeći da su Trampovi republikanski saveznici u Odboru za obaveštajnu službu u Predstavničkom domu koji je pod kontrolom demokrata, doveli u pitanje procenu zvaničnika Kancelarije za nacionalnu obaveštajnu službu prošlog četvrtka.

- Republikanci su reagovali kako biste očekivali. Poludeli su - rekla je neimenovana osoba i dodala da su oni doveli u pitanje obaveštajnu službu. - Oni su upozorili Odbor na poverljivom sastanku da Rusija radi na tome da se baci sumnja na integritet glasanja zakazanog za 3. novembar, istovremeno, pružajući podršku izboru Trampa za drugi četvorogodišnji mandat.