ŠESTOGODIŠNjA Tiana i njena sestra Mia Đ. (10) ubijene su u svom domu u Pertu, u Australiji.

Kako prenose mediji, komšije su čule krike njihovog oca Nenada, koji je po povratku s posla u petak zatekao Tianu kako nepomično leži na ulazu, a Miu u prostoriji za pranje veša.

Njihova majka Milka, koja je nađena na obližnjem parkingu s povredama koje je sebi nanela, uhapšena je i odvedena u bolnicu, i nalazi se pod policijskim nadzorom.

Tridesetosmogodišnja žena optužena je za ubistvo, a u ponedeljak će biti izvedena pred sud.

Komšinica koja je želela da ostane anonimna, ispričala je da porodica iz Bosne nekoliko dana pre ubistva nije videla majku, a druga tvrdi da se ni po čemu nije moglo zaključiti da par ima teškoća u braku i da su delovali kao srećna porodica.

- Ljubili su se, išli zajedno na odmor. Devojčice su bile divne, ne mogu da verujem da se ovo dogodilo - rekla je ona.

Jedan od bliskih prijatelja porodice je Filip Kuper, savetnik u partiji "Jedna nacija", kaže da je njegova mlađa ćerka Mia bila najbolja drugarica sa ubijenom devojčicom Miom.

PROČITAJTE JOŠ - SAD: Majka greškom ubila ćerku misleći da je provalnik

- Naša porodica je bliska porodicom iz Bosne, baš kao što su i naša Mia i Mia i njena sestra Tiana (6) bile bliske. Pre samo nekoliko dana igrale su se zajedno u školi - napisao je Kuper na društvenoj mreži.

- Sestre su bile nerazdvojne, a pre dva-tri meseca, Mia je bila na desetom rođendanu naše Mie. Ove slike deluju nestvarno kada pomislimo kako su nam deca bila srećna.

On je takođe napisao da je njegova supruga Teri pregledala poslednje poruke razmenjene s majkom devojčica.

- Naši odnosi s porodicom nisu ukazivali ni na kakve problema, ništa nije davalo povoda za zabrinutost - naveo je on.

On je takođe rekao da mu je ćerka veoma uznemirena što ni Mia, ni Tiana neđe doći u školu u ponedeljak i što je Mia neće zagrliti, jer su bile kao sestre. I drugi roditelji školskih drugova dveju devojčica izrazilu su tugu na društvenim mrežama.

- Mia, hvala za sve divne crteže koje si nacrtala za Džoša. Bila si tako umiljata devojčica i srce nam se cepa što više nećemo gledati tvoje milo, nasmejano lice - napisala je jedna žena.

Komšija, ćija se ćerka družila s Miom rekao je da je Nenad u petak bio u šoku.

- Bio je bled kao krpa. Nije mogao da govori - rekao je za "Vest Australijan".

Prema rečima drugih komšija, baba i deda devojčica "plakali od tuge", dok su neutešno ležali pored mrtvih tela.

PROČITAJTE JOŠ - ALBANAC UBIO SVOJU ĆERKU (20) U KOLIMA! Bila je sjajan student, ali otac nije mogao da joj oprosti jednu stvar

Kako prenosi NjAtoday, komšije su pozvale policiju nakon što su čule zabrinjavajuće krike iz kuće. Porodica je stanovala u toj kući više od 20 godina, otac je bio inženjer, a majka bolničarka. Navodno se nisu družili s porodicama iz kraja.

Pomoćnik inspektora Pol Stil izjavio je da je mesto zločina prilično "složeno" i da još ne zna tačno ko je pozvao policiju.

- Ovo je tragičan događaj i izražavamo najiskrenije saučešće prijateljima i porodici dece - saopštila je policija.