NAPAD NA RAFINERIJU DOKAZAO: Protivvazdušna odbrana SAD neefikasna

Tanjug

19. 09. 2019. u 16:12

НАПАД НА РАФИНЕРИЈУ ДОКАЗАО: Противваздушна одбрана САД неефикасна

U.S. Department of Defense

Saudijski sistem protivvazdušne odbrane američke proizvodnje nije uspeo da odbije napad dronovima na naftna postrojenja, jer nisu imali dobre parametre, izjavio je izvor iz ruskog Ministarstva odbrane

MOSKVA - Saudijski sistem protivvazdušne odbrane američke proizvodnje nije uspeo da odbije napad dronovima na naftna postrojenja, jer nisu imali dobre parametre, izjavio je danas visoko pozicionirani izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.


On je rekao da severnu granicu Saudijske Arabije štiti 88 sistema Patriot, a da se u Persijskom zalivu u blizini saudijske obale nalaze tri američka razarača naoružana protivvazdušnim sistemom Aegis sa 100 raketa SM-2, prenosi Tass.


"Postavlja se pitanje kako je tako jaka protivvazdušna odbrana prustila desetine dronova i krstarećih raketa da prođu. Za to može biti samo jedno objašnjenje: široko hvaljenim američkim sistemima Patriot i Aegis nedostaju zvanično proglašeni parametri", istakao je izvor.


PROČITAJTE JOŠ: Pentagon o suparnicima: Rusija kratkoročno najveća pretnja, dugoročno - KinaOn je objasnio da je efikasnost tih sistema protiv malih vazdušnih meta i krstarećih raketa mala i da su nespremni da odbiju masivne napade u uslovima prave borbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Bonaparta

19.09.2019. 16:41

Patriot sistem kao SM2 kada su razvijani krstarece rakete su tek razvijali i u Americi, a dronovi deceniju kasnije. Tadasnji dizajneri programa nisu predvideli za te sisteme da dejstvuju na takve ciljeve, jer su bili samouvereni da samo Amerika moze da ima krstareće rakete i dronove zbog satelitske veze. Ovakvi događaji otkrivaju koliko je loša i lako probojna PVO Amerike.

Vinko

19.09.2019. 16:41

To je samo jedan deo istine. Još jedna američka "Black Flag" operacija kako bi cena nafte skočila kao i otvorila vrata "ratnoj industriji" da traži još koju milijardu za unapređenje i poboljšanje sistema.

Bonaparta

19.09.2019. 16:45

Šta mislite zašto je Izrael odustao od sistema Patriot? U ratu sa Irakom Sadamovi Skadovi su prolazili kao kroz sir pored sistema Patriot. Efikasnost je bila 30%. Shodno tome Izrael je razvio svoje sisteme Čeličnu kupolu i Davidovu praćku koju sada i Amerika nabavlja. Kupola je 80 puta efikasnija od Patriota.

Мица Хаубица

19.09.2019. 18:48

продали им каубоји против-градне ракете