Britanija šalje novi brod u Persijski zaliv

Tanjug

sreda, 17. 07. 2019. u 21:33

Британија шаље нови брод у Персијски залив

Twitter@NavyLookout

Velika Britanija će, zbog tenzija s Iranom, do kraja godine poslati brod Kraljevske mornarice HMS Kent u Persijski zaliv
Velika Britanija će, zbog tenzija s Iranom, do kraja godine poslati brod Kraljevske mornarice HMS Kent u Persijski zaliv kako bi zaštitila svoje interese i osigurala slobodnu plovidbu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.


Ministarstvo je inače ranije navelo da je ta misija rutinska, te da je raspoređivanje fregate bilo odavno planirano, ali je danas objasnilo da su podaci pomešani sa onima koji se odnose na brod za podršku Vejv najt.


Pročitajte još: VOJNO OPKOLjAVANjE IRANA: Gomilaju se američke i britanske pomorske snage


"Žao nam je što je informacija u vezi sa odavno planiranim raspoređivanjem broda Vejv najt pomešana sa slanjem broda HMS Kent u Persijski zaliv. Ostajemo fokusirani na smanjenje tenzija u regionu i reagovaćemo adekvatno kako bismo sačuvali britanske interese i obezbedili slobodnu plovidbu", navodi se u saopštenju i ističe da to potvrđuje i slanje HMS Kent u Zaliv.


Teheran je ranije najavio da će odgovoriti na potez Britanije, koja je zaplenila iranski tanker u Gibraltarru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Jole

18.07.2019. 10:07

Kud amerikanci okom- britanci skokom . Fala bogu da odose iz EU, ionako su samo bili Trojanski konj vasingtona.

naslov govori sve....

18.07.2019. 11:51

A ja pitam:Zasto Iran i svi "Irani" sveta,nemaju pravo na svoja prava i njihovu zastitu,VELIKA BRITANIJO???Ko ti daje pravo da nam krojis kapu?I dokle,svete pnizni na sve to gledas slezuci ramenima?