„Žuti prsluci” dobijaju podršku i u Austriji

Tanjug

11. 12. 2018. u 22:54

"Dole vlada (predsednika Emanuela) Makrona. Dole sa austrisjkom vladom. Živela međunarodna solidarnost", parole su Socijalističke omladine Beča

„Жути прслуци” добијају подршку и у Аустрији

AP Photo

Socijalistička omladina (SJ) Beča izrazila je solidarnost sa "žutim prslucima " u Francuskoj.

"Dole vlada (predsednika Emanuela) Makrona. Dole sa austrisjkom vladom. Živela međunarodna solidarnost", saopštila je SJ preko Fejsbuka i objavila fotografiju svojih članova u žutim prslucima.

Pročitajte još:PO "UGLEDU" NA FRANCUZE: Egipat ograničio prodaju žutih prsluka da bi izbegao kopiranje protesta u Parizu

SJ je obrazložila da se solidariše sa " žutim prslucima " iz više razloga.

"Isto kao i u Austriji, vlada u Francuskoj vodi politiku suprotno interesima građana. Podržavamo njihove zahteve za ukidanje beskućništva, za veće minimalne plate, solidaran penzioni sistem, veće poreze za velike koncerne i bolju socijalnu pomoć", objašenjeno je uz zahtev za jednakost stranih i domaćih radnika.

Ova podrška oštro je kritikovana, pre svega od Narodne partije Austrije (OVP).

Pročitajte još:FRANCUSKI PREDSEDNIK SE OBRATIO NACIJI: Pritisak na Makrona do kraja

Generalni sekretar OVP Karl Nehamer rekao je da SJ pdoržava nasilje.

"Ako se SJ sada solidariše s nasilnim ekcesima, time toleriše svesno i stotine povređenih, razaranja. To je zabrinjavajuće i mora se odbaciti", poručio je Nehamer.

Izrazio je nadu da će Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) uspeti da urazumi svoju omladinu.

I preko Fejsbuka solidarnost SJ sa "žutim prslucima" izazvala je niz kritika, pre svega uz podsećanje da je Makron socijaldemokrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Zoran1

12.12.2018. 02:33

Celom svetu je dojadila diktatura globalista, samo ne prodatim srpskim politicarima.

vise epidemija....

12.12.2018. 09:23

....pocele su u Le Grande Nation..Sa ciljem da se stvori "Demokratija".Pod "Demokratijom" se smatraju uslovi,koji sirotinji,masama donjeg staleza,omogucavaju da disu na skrge u stanju mirovanja-ne izlazenja na ulice i barikade.Avant-garde je njihova zastitna marka(brend,jel' tako?).Mi smo nesto pokusali sa buldozerima i rovokopacima...Posejali,nije klicalo niti niklo,medjutim!Plodove ubiramo!E vidite,sada je u Becu.Sutra u Bratislavi,Pragu,Ljubljani,Begisu..Priblizi je Slovenima!I proklijace!!!!