Istraživanje: U svetu milijarda sitnog vatrenog oružja

Tanjug

18. 06. 2018. u 21:51

Истраживање: У свету милијарда ситног ватреног оружја

Ilustracija/Foto: Tanjug AP Photo/Office of the Special Narcotics Prosecutor

U svetu postoji milijarda komada sitnog vatrenog oružja, od čega je 857 miliona u rukama civila, uključujući legalno i nelegalno oružje, pokazuje novo istraživanje Organizacije za praćenje sitnog naoružanja iz Ženeve
U svetu postoji milijarda komada sitnog vatrenog oružja, od čega je 857 miliona u rukama civila, uključujući legalno i nelegalno oružje, pokazuje novo istraživanje Organizacije za praćenje sitnog naoružanja iz Ženeve.


Kako navodi AP, Amerikanci prednjače po količini oružja u civilnom vlasništvu.


Pročitajte još: Svetski proizvođači oružja beleže rast prodaje


Istraživanje pokazuje da se u rukama Amerikanaca nalazi oko 393 miliona komada sitnog vatrenog naoružanja, što je više nego 25 zemalja sa najvećim vlasništvom oružja zajedno.


U ukupnu brojku je uračunato i oružje koje poseduju organi reda.


Pročitajte još: Ruski proizvođači oružja među najboljima


Novo istraživanje ukazuje da je broj komada naoružanju značajno porastao od 2007. godine, kada je istraživanje pokazalo da u svetu ima oko 875 miliona komada oružja i kada je oko 650 miliona bilo u rukama civila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Goran

18.06.2018. 22:23

Samo treba objasniti USA gradjanima da niko nije bolji od njih i to pojedinačno pa zabava može da počne. 300 miliona ljudi skoro 400 miliona komada oružja sami će sebi doći glave...