ERDOGAN BESAN NA KURCA: Na pragu smo rata krsta i polumeseca

Novosti onlajn

nedelja, 10. 06. 2018. u 14:26

ЕРДОГАН БЕСАН НА КУРЦА: На прагу смо рата крста и полумесеца

Foto Tanjug-AP

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je odluku austrijskih vlasti o pokretanju istrage protiv desetine muslimanskih sveštenika i zatvaranju sedam džamija.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je odluku austrijskih vlasti o pokretanju istrage protiv desetine muslimanskih sveštenika i zatvaranju sedam džamija.

„Plašim se da mere koje je preduzeo premijer Austrije vode svet u rat krsta i polumeseca. Oni su izjavili da će proterati imame. Kako to ostaviti bez odgovora? Nećemo sedeti krštenih ruku“, izjavio je Erdogan.

Vlada Austrije objavila je u petak da je donela odluku o proterivanju više imama, a da je 60 imama pod istragom zbog kršenja zakona o islamu koji predviđa zabranu finansiranja iz inostranstva.

Islamska zajednica preduzima pravne korake protiv mera vlade

Takođe je doneta odluka o zatvaranju sedam džamija, od kojih je jedna zatvorena zbog sumnje da širi propagandu „sivih vukova“, a ostalih šest zbog širenja salafizma.

Takođe je doneta i odluka o rasformiranju udruženja „Arapska verska zajednica“, koja je upravljala spornim salafističkim džamijama.

Austrija proteruje imame, zabranjen rad sedam džamija

Inače, Vlada Austrije tvrdi da je odluku donela uz saglasnost islamske verske zajednice.

Odluku Vlade pozdravile su sve političke partije u zemlji, ali uz kritiku što je doneta baš u vreme Ramazana, kao i na početku glasanja turske dijaspore za izbore u Turskoj.

Komentari (14)

драгана

10.06.2018. 19:27

Mogli su slobodno ostati u svojoj zemlji.Austrija je zemlja Austrijanaca i zemlja hrišćana.Ko se ne oseća ugodno,može se vratiti odakle je došao.

kunga

11.06.2018. 01:01

@драгана - Ma nemoj,.zemlja hriscana.I Turska je zemljs muslimana pa sve nacije zive bezbrizno i sa svojim bogomoljama

Peca

10.06.2018. 22:52

@Baba Gara i ostale - Mija zena I moje prijateljice su sa njim veoma zadovoljne , cak ga I obozavaju .

Миро Марковић

10.06.2018. 22:21

Искрено благодарим Курцу што се оштро супроставља тихој најезди муслинама. Последљи пут су Турци били побеђени под зидинама Беча крајем 17. века. Ех, пошто им директно освајање није било успешно, сада су смислили да на подмукли и тихи начин покоре не само Аустрију него и све европске хришћанске земље. Нема више Срба да им спречавају пут према Европи. А Европа је килава и не уме да се брани од надолазећег исламског рака.

Ne mogu da odolim

11.06.2018. 00:27

Ma, fala Kurcu. Ko ne poštuje zakon treba da snosi zakonom potpisane posledice. A i oni su seljaci. Ko još dalje pare u Austriji da održava verske objekte. Valjda uzimamo tamo pare pa malo šaljemo ovamo a malo i zapne u dzepu

Jokker

11.06.2018. 02:31

Ukoliko bilo ko, odluci da zivi u nekoj drugoj drzavi, smatram da bih trebao da se pridrzava pravila i kulture te drzave.

Nostradamus

11.06.2018. 09:28

Eto ponovosu tema, te predivne religije, Koje vec hiljadama godina donose samo zlo na ovoj planeti. Verovatno cemo kao bica nestati, upravo radi religija.