Američki lovci F 22 reptor presreli ruske bombardere kod Aljaske (VIDEO)

Tanjug

12. 05. 2018. u 11:08

Амерички ловци Ф 22 рептор пресрели руске бомбардере код Аљаске (ВИДЕО)

Foto printscreen YouTube

Američki borbeni avioni "F-22 raptor" presreli su u petak dva ruska bombardera "Tupoljev Tu-25" u međunarodnom vazdušnom prostoru kod obale Aljaske

Američki borbeni avioni "F-22 raptor" presreli su u petak dva ruska bombardera "Tupoljev Tu-95" u međunarodnom vazdušnom prostoru kod obale Aljaske, saopštila je Komanda odbrane severnoameričkog vazdušnog prostora (NORAD).

Kako prenosi Si-En-En, ruski bombarderi dugog dometa Tu-95, koje je NATO prozvao "medvedi", uleteli su u Zonu identifikacije vazdušne odbrane, koja se proteže na oko 320 kilometara od zapadne obale Aljaske.

PROČITAJTE JOŠ: Američki mediji: Lovci F-22 beskorisni u Siriji

Portparol NORAD i Severne komande SAD (USNORTHCOM) Endru Henesi naveo je u saopštenju da su dva F-22 raptora, s bazom u Aljasci, presrela i vizuelno identifikovala dve ruske letilice dugog dometa Tu-95 kako lete u Zoni identifikacije vazdušne odbrane oko zapadne obale Aljaske, severno od Aleutskih ostrva.

Kako se navodi u saopštenju, F-22 su ruske letelice "presreli i pratili dok nisu napustili Zonu identifikacije vazdušne odbrane duž lanca Aleutskih ostrva i otišli ka zapadu".

U saopštenju se ističe da ruski bombarderi nisu ušli u američki vazdušni prostor.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije