Uhapšen italijanski mafijaški bos posle 23 godine bekstva (Video)

Tanjug

ponedeljak, 04. 09. 2017. u 12:51

Ухапшен италијански мафијашки бос после 23 године бекства (Видео)

Print Screen YouTube

Jedan od najtraženjih italijanskih mafijaša uhapšen je u Urugvaju nakon 23 godine koje je proveo u bekstvu pred optužnicom za pripadnost mafiji, trgovinu drogom i drugim ozbiljnim zločinima

Jedan od najtraženjih italijanskih mafijaša uhapšen je u Urugvaju nakon 23 godine koje je proveo u bekstvu pred optužnicom za pripadnost mafiji, trgovinu drogom i drugim ozbiljnim zločinima, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Italije, a prenosi Rojters.


Inače, Roko Morabito je jedan od najtraženijih begunaca, pripadnik kalabrijske najmoćnije ogranizovane kriminalne grupe u Evropi koja se bavi krijumčarenjem i distribucijom kokaina iz Južne Amerike.


Pedesetogodišnji Morabito je, nakon što je udruženom akcijom italijanske i urugvajske policije razotkriven njegov lažni identitet, uhapšen u letovalištu Punta del Este u Urugvaju.


Potraga za osumnjičenim Morabitom, "kraljem kokaina Milana", traje od 1994. godine, kada je, prema pisanju Koriere dela Sera, nelegalnim putevima uvezao skoro tonu droge vredne 13 biliona lira (osam miliona dolara).


Ovo hapšenje, smatraju u italijanskom ministarstvu unutrašnjih poslova, povlači i obračun sa zastrašujućim sicilijanskim bosom Mateom Mesinom Denarom, s kim je Morabito tesno sarađivao.

Pročitajte još:


Uhapšen italijanski mafijaš osuđen za masakr u Nemačkoj


LAŽNA ERUPCIJA: Italijanska mafija podmetnula požar na Vezuvu i oterala turiste?


Mafija je vlasnik više hiljada restorana u Italiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)