NEVENKA nikada porasla nije. Ni makla iz svojih dana. Ni Žarko, željenu loptu šutirao nije, ostala je rana. Jovica to ni sanjao nije. Bio je još uz mamino krilo. I, bilo mu je milo što se uz njene skute savijao. A, Darko? On je želeo žarko da fudbaler bude. I nije ni slutio da će granate da ga probude. U zoru, kad je najslađi san, da mu pokidaju dan. I, sve naredne dane, on u zbegu sanja isti san. U zbegu - do ceste petrovačke.

Komentari (15)

Xajgyk

07.08.2022. 10:38

Јуче ми један босански муслиман шаље слику своје локације и каже: „Ево ме у Осијеку, славим 'Олују' са браћом." Ја кажем: „Бог све види."

Aleksa

07.08.2022. 10:48

Zog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima Hrvati i njihova zlocinacka drzava je zasluzila strasnu kaznu od Boga ali i od svih svetskih organizacija i institucija.

Ljubica

07.08.2022. 11:59

@Хајgyk Oni su braća samo kad provociraju nekoga od nas. Koliko to njihovo bratstvo vredi, može se čuti u rečima Izetbegovića i Milanovića. Moja baka je znala da kaže: “ Sejo, svaka budala ima svoje veselje. “

Pesnik

07.08.2022. 12:51

Saučešća Ožalošćenim porodicama. Uteha stiha i vere, ljubavi nade moze se naći i u pesmi Branka Ćopića "Na Petrovackoj cesti". Počivali u miru.

Aca

07.08.2022. 17:12

Nikada necemo zaboraviti, nikada oprostiti, nicija nije do zore gorela, nicije zlo nije vecno trajalo, Rusija se konacno pokrenula, kada zavrsi sa sebi najblizim nacistima krenuce dalje, ide polako ali je nista ne moze zaustaviti, pitajte nemce, oni to najbolje znaju

Joja

07.08.2022. 20:57

Do sada ste svi vi trebali da im se višestruko osvestite na hiljadu načina ,ali vi sanjate i ne znam šta čekate ,zar ćete umreti a da niste ni pokušali da im vratite,bilo je prilika da kada slave njihove zločine da se uvuče te u masu i danima vratite ali vi samo sanjate. Ugledajte se na njihovog generala koji u Hagu ispi bočicu otrova tako se to radi Osveta je jedini lek da oni ne mogu spavati jer ne bi znali odakle bi ste udarili,Svojom,stadion,autobus,voz,brod da ne pametujem.

Ljubica

07.08.2022. 21:31

@ Joja Da se ugledamo na zločince i da vršimo terorističke napade, neka hvala. Ne znam odakle ste, ali Srbi ne sanjaju ratove i napade. Želimo mir i prosperitet za nas, našu decu i sve normalne ljude ovog sveta.

Miroslav

07.08.2022. 21:46

U ime svih njih želim i molim Boga da se i najmanji zapadnjački uticaj u Srbiji zatre!!! Svim lobistima NEPRIJATELJSKE AMERIČKE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE ŽELIM DA DOŽIVE SUDBINU RODITELJA KOJI SU IZGUBILI SVOJU DECU, VELEIZDAJNICIMA TAKODJE I SVAKOM KO ZARAD LIČNOG INTERESA SVOJIM POSTUPCIMA I DELIMA BIKVALNO PIŠA PO OVIM ŽRTVAMA!!!!!! ALI NEĆETE JOŠ DUGO!!! RAČUNI SE MORAJU SVESTI PO BOŽIJOJ I PRAVDI I VOLJI!!!!;

Bole

08.08.2022. 08:37

Ovim putem želeo bih svim našima građanima na odmoru u NDH da poželim lep i prijatan odmor i da se po povratku sa odmora ovim tekstom još jednom podsete kome daju novce.

Svensrb

14.08.2022. 17:15

Sa njima bi trebalo prekinuti sve vez, nikda više niokakvi kontakti sa njima. Oni su završili za sva vremena. Treba dići ruke od njih i ništa više sa njma. Nemojte ni po kakve cene ić u EU jer su oni tamo. Opet će nam napraviti neko zlo. Koji je to put da oni takao rade.