DOGAĐAJI koji su prethodili hrvatskom napadu 4. avgusta 1995, pad Zapadne Slavonije i proterivanje oko 120.000 Srba, pokazali su da Republika Srpska Krajina više nema toliku važnost za međunarodnu zajednicu.

Jovana

06.08.2022. 09:30

Amerikanci su i napravili ofanzivu i obuculi hrvate sta da rade i kako. Isto kao i u Ukrajini i na Kosovu I onda kao glume nekakve spasitelje, a narod kao glup i ne zna,... ma nemoj

Ljubo

06.08.2022. 10:31

Sve sto se tice bosne i hercegivine je dogovoreno prije Dejtona. U Dejtonu su samo malo dotjerane finese da bi bilo 5 1/49 % u korist federacije bih .Odatle ta velika "osvajanja" teritorije republike srpske.Banjaluka uopste nije bila ugrozena jer je naravno vec bilo dogovoreno da ostaje u republuci srpskoj

Dusan

06.08.2022. 11:21

Sloba je za deset godina svojom politikom uradio da Srba vise nema ni u Hrvatskoj ni na Kosovu, a i u vecem delu BIH. Svaka cast, pored takvog predsednika neprijatelji nam i ne trebaju.

RAJKO

06.08.2022. 11:39

Политика Милошевића у Хрватској за Србе у Хрватској за резултат није била већ тешки минус,изгубили су огњишта,станове,куће- окућнице,шуме,радна места и друге ресурсе,већ тешки минус. Државник са визијом је морао предвидети то и народ не водити у катастрофу.Бања Лука би била још једна катастрофа којој би допринео и мислим да се не би десила,јер би се и војска СР Југославије морала укључити у одбрану,боље него код Шапца, Ваљева. Запад је све закувао и подржавао оружане сецесије,али онај ко води државу мора знати и предвидети шта је намера непријатеља.

Pp

06.08.2022. 12:49

Možete da pokušavate da opravdate Miloševića, i tačno je da je uradio i nekih dobrih stvari, ali ne možete da izbišete činjenicu da je najstrašniji način izdao Srbe u Hrvatskoj i Bosni. Mirno je posmatrao genocid nad Srbima u Oluji i Bljesku, a Srbima u Bosni uveo sankcije. Večna sramota nad svima nama zbog njega.

Musashi

06.08.2022. 13:19

Nije Milošević nikoga izdao, Milošević je svoj dio posla, politički, odradio vrlo dobro, podbacili su srpski generali i vojska na terenu. Kod Tuđmana je bilo obrnuto, politički je bauljao no generali i vojska su odradili posao kako treba.

Svensrb

06.08.2022. 13:20

Milošević trebao je poslat vojsku da to reši. Da ne dozvoli progon srba. Da hrvatska očisti etnički. Hrvatsko rukovostvo je bilo bezobrazno i zločinasto. Bilo je ustaško. Nikome nisu odgovarali za svoje zločine nad civilima i običnim narodom? Njih je trebalo na sud pa nek kažu šta to oni žele da urade???? Treba da se sve zna... Zato pametni svet je. Poslao sve srbe na sud u Hag??? Na pravdi Boga???

Solo

06.08.2022. 14:29

Pitanje je ovde "GDE JE TA SRPSKA VOJSKA BILA KAD SU KRAJISNICI VODILI RAT SA USTASAMA"..KO JE ODGOVORAN ZA TO ???..KRIMINAL....A OVAMO SE DICIMO MI SMO KAO NEKA VOJSKA.......MI SMO VOJSKA KOJA STALNO BEZI E TO JE TO...SAMO ME PLASI AKO NESTO PUKNE OPET DA CEMO OPET DA BEZIMO ALI..GDE..????TAKODJE DA SU KAUBOJI AMERI UPLETENI SA USTASAMA JER SU KATOLICI PA SU IH OBUCAVALI I SNIMALI GDE SU NASI PO TERENU I DAVAL IM NASA KRETANJA I POZICIJE..A OVAMO SAD HOCE DA PREGOVARAJU SA NAMA DA IM DAMO BESPLATNO KOSOVO UKLJUCUJUCI I BOMBARDOVANJE SRBIJE..NECE MOCI VISE JER SVE JE TO DOVELO SADA DA OSTALE ZEMLJE POCINJU DA NEGODUJU OVAKVIM KAUBOJSKIM MANIRIMA..