Hoće li ovde nekada BITI ŽIVOTA: Pogledajte spektakularni snimak KRATERA PUNOG LEDA na Marsu (VIDEO)

Novosti onlajn

03. 07. 2020. u 20:38

Хоће ли овде некада БИТИ ЖИВОТА: Погледајте спектакуларни снимак КРАТЕРА ПУНОГ ЛЕДА на Марсу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Neverovatni video zapravo je mozaik snimaka površine ovog kratera načinjenih stereo kamerom visoke rezolucije kako bi bio napravljen 3D prikaz
Evropska svemirska agencija objavila je spektakularni snimak kratera na Marsu koji bi mogao da omogući naseljavanje ljudi i da bude izvor vode za ljudsku koloniju ako se ona ikada oformi na susednoj planeti. Krater "Koroljev", ispunjen ledom, snimljen je iz vazduha.

Neverovatni video zapravo je mozaik snimaka površine ovog kratera načinjenih stereo kamerom visoke rezolucije kako bi bio napravljen 3D prikaz, prenosi RT.

Krater "Koroljev" nalazi se na severnom delu Marsa i ispunjen je ledom tokom cele godine, budući da je prirodna „zamka“ koja štiti led od otapanja pošto je dubok oko dva kilometra.

Krater je nazvan po Sergeju Pavloviču Koroljevu, glavnom sovjetskom raketnom inženjeru i konstruktoru svemirskih letelica, koji je poznat i kao „otac ruske svemirske tehnologije“

Zahvaljujući njegovom radu, Sovjetski Savez je u orbitu poslao prvi satelit 1957. godine i Jurija Gagarina u svemir 1961. godine.(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)