Ruski aerodrom ima čudnog ljubimca – trogodišnjeg smeđeg medveda (Foto/Video)

Novosti online

21. 03. 2019. u 23:07

Руски аеродром има чудног љубимца – трогодишњег смеђег медведа (Фото/Видео)

Instagram/mansurbear

Osoblje aerodroma Oreškovo u ruskoj Kalugi, oko 200 kilometara jugozapadno od Moskve, ima posebnog ljubimca po imenu Mansur

Osoblje aerodroma Oreškovo u ruskoj Kalugi, oko 200 kilometara jugozapadno od Moskve, ima posebnog ljubimca po imenu Mansur. Živi u ograđenom delu aerodroma, kako i priliči jednom trogodišnjem smeđem medvedu.

Pilot, Andrej Ivanov jedina je osoba koja može da uđe u Mansurov kavez i, bez ikakve bojazni, uživa u igri s medvedom.

Za druge članove vazduhoplovnog osoblja, oprez je neophodan, jer Mansur sada ima tri godine. Sa oko 250 kilograma, lako može da nadvlada svakog čoveka.

„Došao je na aerodrom kao meče. Pretpostavljam da mu je bilo mesec i po ili dva. Medvedi se obično rađaju u januaru ili februaru. Bio je mali, poput mačeta ili šteneta", objašnjava pilot Andrej Petrov.

PROČITAJTE JOŠ - NEOBIČAN KUĆNI LjUBIMAC: Mesi – puma pitoma kao „mala maca“ (VIDEO)

Mladunče nije imalo šanse da preživi u divljini, pa su piloti odlučili da sami brinu o njemu, prihvatajući savete i pomoć biologa iz regiona.

„Tokom prve godine nije znao šta je hibernacija. Bio je pospan, ali nije razumeo šta mu se dešava. Sedeli smo zajedno u kontejneru koji je zapravo njegova jazbina. Posle dve nedelje otišao je u hibernaciju", ističe Andrej Ivanov, koji je u Mansurov čuvar.

Za odgajanje Mansura do sada je potrošeno oko 50.000 rubalja. Sredstva se prikupljaju i onlajn –na Jutjubu se prikazuju delovi Mansurovog svakodnevnog života. Njegovi pratioci na društvenim medijima broje se hiljadama.

Do sada, za odgajanje Mansura prikupljeno je više od tri miliona rubalja. Zahvaljujući tome, ovaj meda sledećeg leta dobiće bazen.


(RTS)Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)