Imate priliku da gledate sadržaj na You Tube BEZ REKLAMA: Iskoristite priliku, dok nisu otklonili grešku

Novosti online

subota, 13. 06. 2020. u 17:10

Имате прилику да гледате садржај на You Tube БЕЗ РЕКЛАМА: Искористите прилику, док нису отклонили грешку
Korisnik Reddit-a je objavio jednostavan način gledanja You Tube videa u veb browser-u bez ikakvih oglasa
Korisnik Reddit-a je objavio jednostavan način gledanja You Tube videa u veb browser-u bez ikakvih oglasa. U URL-u za bilo koji video koji želite da pogledate samo je potrebno da dodate dodatnu tačku nakon .com na You Tube linku, ističu Android Police i 9to5Google.

Portal The Verg je potvrdio da ovo funkcioniše kako je opisano prilikom paste-ovanja URL-a video zapisa u inkognito prozor browser-a sa dodatnom tačkom. Pored uklanjanja reklama koje se prikazuju pre video snimka, uklanja i reklame usred video snimka. Dok kopirate, paste-ujete i promenite URL video snimka, koliko vremena se zaista uštedi i da li je jednostavnije od čekanja da se pojavi dugme „preskoči oglas“ pitanje je, ali zaista radi.

Što se tiče toga zašto nešto tako trivijalno uspeva da zaobiđe You Tube reklamnu mašineriju, evo šta je Redditor unicorn4sale rekao prilikom objavljivanja trika:

- To je obično zaboravljeni slučaj, veb sajtovi zaboravljaju da normalizuju hostname, sadržaj se i dalje prikazuje, ali u browser-u ne postoji podudaranje hostname-a, pa tako ni kolačića i broken CORS-a, a većina velikih sajtova koristi drugi domen za prikazivanje oglasa/medija sa bele liste koja ne sadrži dodatnu tačku.

Sa preko 4.000 upita na Reddit-u, verovatno je da You Tube već zna da su ljudi shvatili i da su upoznati sa bagom. Popravka ovog baga će verovatno biti uskoro implemetirana.

S druge strane, ne treba zaboraviti da prihod od oglasa delimično pomaže vašim omiljenim kreatorima da nastave da rade ono što rade, prenosi PC Press.

Ad blocker-i i ovaj trik oduzimaju te resurse. „Pravilan“ način da više ne vidite oglase je pretplata na You Tube Premium, što možda već znate s obzirom da You Tube aplikacija nemilosrdno obaveštava ljude o tome konstantno.

Komentari (2)