Samsung će i dalje testirati kandidate PUTEM INTERNETA

Tanjug

nedelja, 31. 05. 2020. u 23:46

Самсунг ће и даље тестирати кандидате ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

AP Photo

Južnokorejska grupacija "Samsung" ovog vikenda je uspešno okončala svoje prvo onlajn testiranje kandidata koji žele da rade u tom industrijskom gigantu
Južnokorejska grupacija "Samsung" ovog vikenda je uspešno okončala svoje prvo onlajn testiranje kandidata koji žele da rade u tom industrijskom gigantu, a već razmatra mogućnost da takav način pronalaženja novih zaposlenih ubuduće koristi u širem obimu.


"Nadogradićemo svoj sistem zapošljavanja i planirati korišćenje rešenja povezanih sa internetom u različitim oblastima pronalaženja nove radne snage", saopštio je "Samsung".


Kandidati su test polagali od kuće, koristeći svoje lične računare, a video snimkom načinjenim mobilnim telefonima morali su da dokažu da ne varaju na testu, navodi južnokorejska agencija Jonhap.


Pročitajte još: Samsung testira mogućnost upravljanja TV-om mislima


Onima koji varaju bilo bi zabranjeno da polažu "Samsungov" prijemni ispit narednih pet godina, ali za sada nema prijava o pokušajima varanja, kao ni o nepravilnom radu programa.


Ovaj sistem testiranja dobio je pohvale od same kompanije, koja ističe da je to istovremeno i doprinos borbi protiv korona virusa i smanjenju određenih troškova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije