Samsung ZATVORIO FABRIKU u Koreji, seli proizvodnju u Vijetnam

Tanjug

petak, 06. 03. 2020. u 19:47

Самсунг ЗАТВОРИО ФАБРИКУ у Кореји, сели производњу у Вијетнам

Depositphotos

Kompanija Samsung Elektroniks saopštila da će privremeno preseliti deo proizvodnje pametnih telefona u Vijetnam pošto je zatvorio fabriku u Južnoj Koreji u kojoj je jedan radnik bilo pozitivan na testu korona virusa
Kompanija Samsung Elektroniks saopštila je danas da će privremeno preseliti deo proizvodnje pametnih telefona u Vijetnam pošto je zatvorio fabriku u Južnoj Koreji u kojoj je jedan radnik bilo pozitivan na testu korona virusa.


Fabrika u gradu Gumi na jugoistoku Koreje je zatvorena nakon što je test pokazao da je jedan zaposleni pozitivan na korona virus, a iz Samsunga navode da će ostati pod katancem do subote, dok će odeljenje u kojem je radio zaraženi zaposleni biti zatvoreno do nedelje, izveštava korejska agencija Jonhap.


U fabrici u Gumi najviše se proizvode Samsungovi premijum telefoni, Galaksi S20 i Galaksi Note 10, za domaće tržište.


Fabrika u Vijetnamu će "izbacivati" do 200.000 pametnih telefona mesečno, koji bi krajem ovog meseca trebalo da budu otpremljeni u Južnu Koreju, navode iz Samsunga.


Takođe dodaju da će se, kada se kriza sa virusom smiri, proizvodnja koja je prebačena u Vijetnam vratiti natrag u Gumi.


Pročitajte još: Samsung smanjio procenu pada dobiti za poslednji kvartal


Najveći svetski proizvođač pametnih telefona do sada je prijavio šest radnika zarašenih virusom na više proizvodnih lokacija u Gumi, gradu koji je samo oko 50 kilometara udaljen od Daegua, epicentra epidemije korona virusa u Južnoj Koreji.


Poslednjih nedelja Samsung je u nekoliko navrata obustavljao proizvodne linije smartfona u Gumi na nekoliko dana, pošto su njegovi radnici bili pozitivni na testu Covid-19, dodaje agencija Jonhap.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije