Uključite OVU OPCIJU i baterija na Androidu će trajati duže

Novosti Online

24. 02. 2020. u 23:33

Укључите ОВУ ОПЦИЈУ и батерија на Андроиду ће трајати дуже

Depositphotos

Gugl je otkrio da rad na mobilnom uređaju u "mračnijem" režimu produžava životni vek baterije
Gugl je, kada je objavljen Android 9.0 Pie, naznačio da rad na mobilnom uređaju u "mračnijem" režimu produžava životni vek baterije. Izlaskom Androida 10 u 2019, Gugl je dodao "mračni režim" i omogućio programerima da integrišu ovu opciju u svoje aplikacije.


Ovo je uvedeno pošto sav beli, prazan prostor na ekranu vašeg mobilnog telefona zahteva više energije i troši više energije. Ako uključite crnu pozadinu, štedite energiju baterije.


Takođe, upotreba crne pozadine ima potencijalne zdravstvene koristi, jer neka istraživanja pokazuju da ovaj režim omogućava manje naprezanje očiju, posebno kada je okruženje slabo, kaže Cnet.


Kako da aktiviratepozadinu crnog ekrana?


Postupak opisan u nastavku može da se razlikujeu zavisnosti oduređaja koji koristite. Međutim, ovo su osnovni koraci koje morate da preduzmete i ne bi trebalo da bude teško.


Idite u Podešavanja (Settings) i izaberite Ekran (Display). Ovde pronađite opciju "dark theme" i pomerite prekidač na opciju Uključeno (On).


I to je to.


Ako imate problema sa pronalaženjem ove opcije, koristite pretragu na svom mobilnom telefonu da biste uneli jedan od sledećih termina: "dark theme", "dark mode" ili"night theme". .


Nakon aktiviranja ove opcije, pozadina će se promeniti iz bele u crnu.


Pročitajte još: Ovako se ispravno puni baterija na telefonu


U ovom režimu sistem i neke druge aplikacije, kao što su Gmailili Messages, koje su ažurirane da podržavaju „dark mode“, automatski će menjati svoj izgled na osnovu novih postavki sistema.


Neke aplikacije to neće automatski uraditi, ali pitaće vas da li želite ovu promenu ili ne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Lux

25.02.2020. 07:36

Одлично. Нисам знао до сада да укључим тамни режим. Чињеница је да тамна боја више одмара очи, јер бијела боја која је у позаини блијешти.

Mr Majestyk

25.02.2020. 10:54

Ovo je tačno samo ako telefon ima OLED/AMOLED displej. Klasičan LCD, ili IPS ne štedi ništa, jer osvetljenje radi jednako bez obzira na boje na ekranu.