Srpski programeri mogu da prodaju aplikacije u Gugl prodavnici

Tanjug

sreda, 02. 10. 2019. u 18:55

Српски програмери могу да продају апликације у Гугл продавници

AP Photo

Programerima omogućeno da se registruju kao "Trgovci“, tj. da otvore "Google merchant account“
Narodna banka Srbije pozdravila je početak pružanja usluge "Google merchant account“ u Srbiji, koji omogućava da krene prodaja digitalnih proizvoda domaćih programera u prodavnici "Google Play Store".

Uvođenjem ove usluge za našu zemlju, domaćim programerima omogućeno je da se na "Google Play Store" platformi registruju kao "Trgovci“, tj. da otvore "Google merchant account“ putem koga bi na toj platformi prodavali svoje digitalne proizvode i aplikacije, kao i određene dodatne sadržaje u okviru tih aplikacija, na primer dodatke za igrice i slično, saopštila je NBS.

PROČITAJTE JOŠ -Korisnici interneta u Srbiji sve češća meta hakerskih napada

Centralna banka podseća na svoj doprinos uvođenju navedene usluge, time što je po obraćanju zastupnika kompanije Google odmah razmotrila platni aspekt ovog poslovnog modela i pronašla odgovarajuće rešenje za prenos novčanih sredstava između kupaca i prodavaca na platformi, koje je u skladu s propisima Srbije i ustaljenim modelom poslovanja kompanije Google od koje je jedino zavisio početak omogućavanja tih usluga.

NBS je na taj način, kako se navodi, još jednom podržala rad domaćih programera i njihov pristup svetskom tržištu, kao i razvoj IT sektora u našoj zemlji u celini.

"Imajući navedeno u vidu, pozivamo domaće programere i IT zajednicu da putem ''Google Play Store'' platforme ponude svoje proizvode i ostvare profitabilan pristup svetskom tržištu digitalnih sadržaja", poručuju iz NBS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)