Pijani vozač pasatom naleteo na pešaka: Teško povređena devojka (23) u centru Gradiške

O. M.

subota, 06. 06. 2020. u 11:23

Пијани возач пасатом налетео на пешака: Тешко повређена девојка (23) у центру Градишке
Tanja Babić teško je povređena kada je na nju naleteo automobil "pasat" za čijim volanom je bio Aleksandar Gajić (22)

Tanja Babić (23) iz Gradiške teško je povređena kada je sinoć u centru grada na nju naleteo automobil "pasat" za čijim volanom je bio Aleksandar Gajić (22), koji je vozio pod dejstvom alkohola.


Babićeva je nakon nesreće prevezena u Univerzitetski klinički centar RS na dalje lečenje, dok je Gajić uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu. Alkohotestom mu je izmerena koncentracija od 1,92 g/kg u dahu.

U UKC RS navode da je devojka hospitalizovana u Klinici za anesteriju i intezivno lečenje.

- Zabodila je povredu lica. Zbrinuta je, svesna i za sada stabilnog zdravstvenog stanja - rekla je dežurni lekar Bojan Tomanić.


U PU Gradiška navode da se nesreća dogodila oko 23.20 časova u Vidovdanskoj ulici u centru grada.


- Došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali A. G. sa automobilom folksvagen "pasat" i pešak T. B. koja je zadobila telesne povrede i prevezena je u UKC RS - navode u PU Gradiška.


Očevici pričaju da je udar bio silovit te da je Gajić vozio dosta brzo. Od siline udara devojka je odbačena dvadesetak metara dalje. Imala je vidljive povrede glave i na licu mesta joj je ukazana lekarska pomoć i zbog težine povreda prevezena je UKC RS. Na licu mesta izvršen je uviđaj, a "pasat" je upućen na veštačenje.