D. T. (49) iz Banjaluke, koji je juče pronađen mrtav u ulici Milana Radmana, izvršio je samoubistvo ispalivši sam sebi dva metka u glavu iz pištolja "CZ".

Na to ukazuju preliminarni rezultati istrage koju sprovode banjalučko Okružno javno tužilaštvo i PU Banjaluka. Telo je juče oko 12.10 časova pronađeno u podzemnoj garaži zgrade u ulici Milana Radmana. U prvi mah sve je izgledalo kao ubistvo ali dokazi, koji su zatečeni na licu mesta, su prkosili tom zaključku.

- Bilo je mnogo nejasnoća, jer su na glavi stradalog uočene dve ulazne rane. Jedna je bila ispod brade, a druga na slepoočnici. Pored tela je zatečen pištolj, koji je vlasništvo D. T., kao i dve čaure - kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su zbog toga pored inspektora za krvne delikte na uviđaj izašli dežurni tužilac, te specijalista sudske medicine. Naložena je i obdukcija kojom je, kako saznajemo, potvrđeno da je bilo moguće da D. T. sam ispali oba hica.

- Obdukcija je potvrdila da prvi hitac, koji je ispaljen ispod brade, nije bio smrtonosan. D. T. je preminuo od drugog hica, ispaljenog u slepoočnicu - otkriva dobro upućeni izvor.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci potvrdili su da je uviđaj na licu mesta izvršila dežurni tužilac Biljana Janković u saradnji s policijom.

- U konkretnom slučaju nisu pronađeni elementi krivičnog dela - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Motiv zbog koje je D. T. digao ruku na sebe nije poznat.