JOŠ se ne zna zašto je 42-godišnji Darko C. u utorak u po bela dana otvorio vatru iz pištolja sa balkona svoje kuće u Derventi, nakon čega je uhapšen, zbog počinjenih više prekršaja.

Pucnjavu su prijavili uznemireni građani koju su čuli u ulici Derventskih osolobodilaca a, kako saznajemo, policija je intervenisala u 14,20.


-Policijski službenici PS Derventa, 14. aprila, došli su do saznanja da je D. C. iz Dervente, pucao iz pištolja u Ulici Derventskih oslobodilaca-potvrdili su danas iz Policijske uprave Doboj.


Međutim, nakon dolaska policije, razjareni Dervenćanin nije želeo da sarađuje, ali je ubrzo uhapšen.


- Prilikom obavljanja informativnog razgovora D. C. je počinio prekršaj iz člana 7. (svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i člana 24. (ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, nakon čega je lišen slobode-naveli su iz dobojske PU.


Na osnovu naredbe derventskog Osnovnog suda izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi Darko C. Tokom pretresa zaplenjen je gasni pištolj sa municijom.


Obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da je reč o prekršaju 70. Zakona o oružju i municiji Republike Srpske.