Na području Grada Trebinje potvrđen je prvi slučaj virusa korona. Radi se o starijemmuškarcu, koji se leči u trebinjskoj bolnici i koji je stabilnog zdravstvenog stanja.


Stariji muškarac iz Trebinja koji je pozitivan na virus korona nalazi se u izolacionom odjeljenju trebinjske bolnice, a prethodno je lečen u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru. Iz Banjaluke u Trebinje stigao je krajem marta, a u Bolnicu Trebinje primljen je sedmog aprila.


-Sedmog ovog meseca na izolaciono odeljenjenaše Bolnice primljen je stariji muškarac, pacijent sa respretornim simptomima, dijagnostički je obrađen, uzeti se testovi, poslati na analizu. Danas smo dobili ove rezultate i pacijent se nalazi na hospitalizaciji. On je trenutno u stabilnom opštem stanju, a radi se o pacijentu koji ima hroničnu bolest pluća, koji se i ranije lečio na plućnom Odjeljenju naše bolnce. Pacijent je hospitalizovan u martu, a nama se javio sedmog - rekla je Ljubica Miljanović, direktor Bolnice Trebinje.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da nema mesta panici i da je gradski štab ranije preduzeo sve preventevne mere.


-Sada ćemo ići sa masovnijim testiranjima, sve one koji su bili u kontaktu sa oboljelim od virusa korona. Svi oni iz prvog kruga već danas dobijaju rešenje o izolacije 14 dana, a nalazi kada stignu biće mjerodavni da li ta osoba ostaje u kućnoj izolaciji ili će ići kao pozitivan u Studentski dom - istakao je Ćurić.


Ono što je posebno istaknatu je da Trebinjci poslednjih dana ne poštuju meru zabrane okupljanja.


-Ovo lepo vreme zaista je izvuklo sve ljude vani, pogotovo je neodgovorna omladina koja su skuplja uz reku, po bazenima i mi moramo reagovati drugačije i sprovoditi mere da se kontakti smanje na najmanji mogući nivo - naglasilaje Ljubica Miljanović.


Gradski štab za vanredne situcije uveo je novu meru koja se odnosi na zabranu napuštanja teritorije grada Trebinje do daljenjeg za sva lica, osim ona koja imaju potrebne dozvole.