PRNjAVORSKA policija uhapsila je maskiranog 56-godišnjeg D.V., osumnjičenog za krivično delo razbojničke krađe, i sprečila oružanu pljačku vlasnika imanja u obližnjem prigradskom naselju Babanovci.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Prnjavorčanin Dragan V., da su ga sakrivenog i naoružanog nožem u kokošinjcu, najvrovatnije, odale preplašene kokoši, kao i da je, nakon dva hica upozorenja od vlasnika imanja, uhvaćen u obližnjoj šumi.

-Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor. U ponedeljak 6. aprila, preduzimanjem operativnih mera i radnji, slobode su lišili D. V. koji je zatečen na mestu izvršenja krivičnog dela razbojnička krađa-saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.


Iz policije su naveli da je PS Prnjavor prijavljeno da se na privatnom imanju nalazi nepoznata maskirana muška osoba, koja je sa nožem krenula prema vlasniku imanja, u nameri da ga napadne. Ubrzo po dolasku patrole, osumnjičeni se dao u beg, ali su ga nakon kraće potere policajci sustigli i uhapsili. Oduzeli su mu nož i masku, sa kojim je nasrnuo na šokiranog vlasnika imanja.


“Novosti” iz izvora upućenog u ovaj slučaj saznaju da se sve odigralo na imanju u Babanovcima, koje je stavljeno pod video nadzor zbog ranijih krađa. Vlasnik je u jednom trenutku u dvorištu primetio maskirano lice pod fantomkom. Bojeći se, kako je rekao, za svoju bezbednost, uzeo je pištolj za koji ima urednu dozvolu,a o upadu na imanje upoznao suprugu koja je odmah alarmirala policiju.


-Očigledno, uočivši da je primećen pljačkaš pod fantomkom se u međuvremenu sakrio, i to u-kokošinjac! Na njegovu nesreću odale su ga preplašene životinje, odnosno kokoši, ili šta već. Vlasnik imanja ga je pozvao da izađe iz kokošinjca i skine masku. Međutim, uljez je iznenada isukao nož, zapretivši da i on “ima oružje”. Šokirani ali, ipak, dovoljni prisebni vlasnik imanja je reagovao ispalivši dva hica upozorenja u vazduh, nakon čega se maskirani razbojnik dao u beg ka obližnjoj šumi-navodi naš izvor.


On je usput bacio nož, ali ga je u šumi uhvatila i uhapsila pristigla policija. Nezvanično saznajemo da je uhapšen Prnjavorčanin Dragan V. (1964).

-O napadu je obavešten dežurni tužilac, koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu razbojničke krađe. Rad na ovom predmetu je i dalje u toku-saopšteno je iz PU Banjaluka.