Članovi Vlade RS polovinu martovskih primanja uplaćuju u Fond solidarnosti

NovostiOnline/S.M.

četvrtak, 26. 03. 2020. u 15:27

Чланови Владе РС половину мартовских примања уплаћују у Фонд солидарности

Foto Vlada RS

Svi članovi Vlade Republike Srpske odreći će se polovine svojih primanja za mesec mart i ta sredstva će biti uplaćena u Fond solidarnosti RS, izjavio je danas premijer Radovan Višković nakon 64. sednice Vlade RS
Svi članovi Vlade Republike Srpske odreći će se polovine svojih primanja za mesec mart i ta sredstva će biti uplaćena u Fond solidarnosti RS, izjavio je danas premijer Radovan Višković nakon 64. sednice Vlade RS.


On je dodao da svi zaposleni u javnom sektoru, uz izuzetak zdravstvenog sektora, dobrovoljno mogu da potpišu izjavu da su saglasni da hoće ili žele da daju u Fond solidarnosti dio svojih primanja.


-Naša preporuka je da primanja do 1.000 KM bude pet odsto neto, a za primanja viša od 1.000 da to bude 10 odsto neto primanja, kazao je Višković.


Pojasnio je da je sve na osnovu dobrovoljnosti, te da ne treba i ne smije da se plasira informacija da je u pitanju smanjenje ličnih primanja.


Dodao je da je preporuka svim izabranim i postavljenim licima iz RS koji vrše funkcije, licima na rukovodećim mestima, da se odreknu svojih primanja do 20 osto i da potpišu izjave o odricanju.


-Sredstva koja budu prikupljena na ovaj način imaju isključivu namenu za pomoć radnicima u realnom sektoru koji su pogođeni trenutnom situacijom, pojasnio je Višković.


Kako je istakao javna administracija i javna uprava treba da pokaže solidarnost.


-Oni radnici koji su pogođeni direktno našim mjerama poput trgovaca, ugostitelja, naša odluka će biti da poslodavci isplate neto platu, a ostatak da ide na teret Vlade RS koja će za zaposlene u tim sektorima će isplatiti uplatu poreza i doprinosa, kazao je premijer RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)