Lider SDA Bakir Izetbegović, nakon sednice Predsedništva ove stranke, rekao je da će Klub poslanika SDA u Parlamentu BIH pozvati i druge klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu krivične prijave.


On je pozvao Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da sankcionišu sve one koji ruše ustavni poredak BiH.


Klub poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH pozvaće i ostale klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu odgovarajuće krivične prijave, rekao je Izetbegović nakon sednice Predsedništva SDA.


Takođe, poziva i na smenu predsjednik Visokog sudski i tužilačkog saveta (VSTS) Milana Telegtije.


Pozivamo članove VSTS da pokrenu proceduru smjene Milana Tegeltije, zbog prisustva na paradržavnom skupu kojeg je organizovao Dodik, a čiji je cilj rušenje Ustavnog poretka BiH. Tegeltija je izgubio kredibilitet i nedopustivo je da je čovek koji je pod kontrolom SNSD na čelu VSTS – izjavio je Izetbegović.


Nakon sednice Predsedništva SDA – Izetbegović je rekao da je tolerisanje protivzakonitih radnji – takođe protuzakonito delo.


Pročitajte još: Bakir sedi u otetoj srpskoj kući!


Pozivamo visokog predstavnika da poništi odluke NSRS o dodeli odlikovanja Radovanu Karadžiću i drugim ratnim zločincima. Pozivamo Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da počnu raditi svoj posao. Dužni su sankcionisati sve one koji ruše ustavni poredak – poručio je Izetbegović i dodao da očekuje da Valentin Incko reaguje i primeni bonska ovlaštenja i smeni one koji deluju protivustavno.