OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Urošu Šuviri (38) iz Broda, osumnjičenom za ubistvo Zdravka Bosančića (87) iz sela Gornje Ratkovo kod Ribnika.

Portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović kaže da se Šuviri na teret stavlja da je 26. januara oko 22 sata ubio Bosančića u njegovoj kući u Gornjem Ratkovu.

- Osumnjičeni je, nakon kraćeg verbalnog sukoba, tupo-tvrdim sredstvom zadao više udaraca oštećenom u predelu glave, usled čega je Bosančić na mestu ostao mrtav - rekla je Đaković Vidović.

Ona kaže da je pritvor predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično delo. O predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.


PROČITAJTE JOŠ: Bez razloga za paniku: U Republici Srpskoj nema zaraženih korona virusom


Šuvira je radio kao čobanin na imanju Bosančića, čija se porodica bavi poljoprivredom i stočarstvom i vlasnici su velikog stada ovaca. Pored plate za čuvanje ovaca, Šuviri su obezbedili i krov nad glavom. Meštani pričaju da je čobanin bio izrazito teške naravi kada popije i veruje se da je upravo to doprinelo ubistvu. Navodno je od gazde tražio da mu da još rakije, a kada je on to odbio došlo je do svađe tokom koje je Šuvira udario starca tupim predmetom po glavi.


LEŽAO U ZATVORU

UROŠ Šuvira već je odležao osam godina zatvora zbog ubistva Muhameda Beširevića (75) u Brodu. Zločin se dogodio u julu 2007. godine. U presudi se navodilo da je u noćnim satima ušao u kuću žrtve i vikao mu da se kloni njegove majke. Došlo je do tuče u kojoj je brutalno pretukao Beširevića, koji je podlegao od povreda glave.