Srpska je činjenica i postojaće sa ili bez Dejtona: Željka Cvijanović za Novosti o tome kako će izgledati BiH

NovostiOnline/S.M.

15. 01. 2020. u 15:24

Српска је чињеница и постојаће са или без Дејтона: Жељка Цвијановић за Новости о томе како ће изгледати БиХ

Željka Cvijanović/Foto: Dražen Požderović

Željaka Cvijanović predsednica Republike Srpske izjavila je za “Novosti” da o tome kako će izgledati BiH i šta se dešava sa Dejtonskim sporazumom mogu odlučivati samo narodi u BiH i to konsenzusom
Željaka Cvijanović predsednica Republike Srpske izjavila je za “Novosti” da o tome kako će izgledati BiH i šta se dešava sa Dejtonskim sporazumom mogu odlučivati samo narodi u BiH i to konsenzusom.

- U svakom slučaju, Republika Srpska je činjenica i postojaće, sa ili bez Dejtona, poručila je predsednica Republike Srpske.


Inače mediji u Hrvatskoj su preneli informaciju da je dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoanom, a zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog prije 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.


Iako u razgovoru novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića s Erdoanom nije bilo bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, dvojica predsednika ipak su uspela barem načelno da dogovore u kom smjeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.


Izvori bliski štabu Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije